Bouw jij mee aan Bedum?

Korfballers DWA/Argo slepen gelijkspel uit vuur bij DTS

De korfballers van DWA/Argo zijn zaterdag begonnen met een nieuwe zaalcompetitie. In Harkema werd gestart tegen DTS uit Surhuizum. De Friese ploeg bleek een lastige tegenstander die in het grootste deel van de wedstrijd de leiding had. Na de ruststand van 12-7 knokte DWA/Argo zich echter knap terug en wist in de slotminuut de gelijkmaker te maken. De wedstrijd eindigde bij 18-18.

DWA/Argo speelt ook dit zaalseizoen in de tweede klasse. Dat is een klasse hoger dan in het afgelopen veldseizoen, waarin de ploeg overigens kampioen werd en promoveerde.
Zaterdag werd gestart met een uitwedstrijd tegen DTS. De ploeg uit Surhuizum speelt haar thuiswedstrijden in Harkema. DTS was anderhalf jaar geleden in de play-offs voor promotie naar de tweede klasse nog over twee ontmoetingen te sterk gebleken voor DWA/Argo, maar sindsdien is er in de samenstelling van beide ploegen een en ander veranderd.

DWA/Argo speelt vanaf heden zonder Sam Pestoor. Hij stopte na de veldcompetitie. Voor trainer-coach Lisette Hamminga was het duidelijk dat de overgebleven vier heren dan de basis-vier zouden worden, naast de vijf dames die roulerend steeds met vier in de basis staan. Zaterdag was echter ook Sjouke Hoekstra niet aanwezig, waardoor Twan Eshuis in de basis stond. Bij de dames was Jildau Smedema degene die langs de kant begon.
DTS startte voortvarend en nam meteen een 2-0 voorsprong. Ole Smedema, die zaterdag zijn vizier op scherp had staan, deed echter meteen met twee goals wat terug. Lieke Stoepker zorgde daarna voor 2-3 en Ole Smedema was even later verantwoordelijk voor 3-4. Dat bleek achteraf de laatste keer te zijn dat DWA/Argo een voorsprong had. DTS nam het initiatief over en liep met vlot spel en zuivere schoten uit naar 7-4. Lynn van der Kroft zorgde voor 7-5, maar DTS bleef de betere ploeg in deze fase. Via 8-5 en 10-6 werd het 12-7 bij rust. Voor de gasten uit Winsum en Bedum waren Lieke Stoepker en Tycho Schuuring nog trefzeker geweest.

Na de pauze zorgde Twan Eshuis voor de eerste goal namens DWA/Argo. Nadat DTS weer had gescoord, liep de ploeg van Hamminga verder in. Tycho Schuuring scoorde zijn tweede treffer en Twan Eshuis liet even later ook twee doelpunten aan het totaal van DWA/Argo toevoegen. Zo werd het 13-11 en leek DWA/Argo weer alle kansen te hebben om DTS te achterhalen. Toch was de thuisploeg op tijd bij de les, want de Friezen scoorden twee maal, waardoor het gaatje weer vier treffers was. Met nog een kwartier te spelen was er echter nog van alles mogelijk. Ole Smedema stond op voor de thuisploeg en hij scoorde 15-12 en 15-13. DTS maakte hierna 16-13, waarna Tom van der Laan het gaatje weer op twee verschil bracht. Andermaal was DTS succesvol en omdat de tijd begon te dringen, leken de kansen voor DWA/Argo flink kleiner te worden. Ole Smedema was wederom gevaarlijk en hij mocht vanaf de strafworpstip aanleggen, nadat hij onjuist was afgestopt. Hij faalde niet en ook Lieke Stoepker miste even later niet toen ze van afstand aanlegde. Zo werd het een spannend slot van de wedstrijd. Toen DTS met nog drie minuten te gaan eveneens niet miste vanaf de strafworpstip, leek de winst in Harkema te blijven. Het liep echter anders: Ole Smedema schoot in de voorlaatste minuut 18-17 binnen en hij deed dat nog eens in de allerlaatste minuut. Zo bepaalde hij de eindstand op 18-18 en sleepte hij een punt uit het vuur voor DWA/Argo.

De Winsumers en Bedumers waren na afloop blij met het behaalde punt, want het had er een hele tijd niet naar uit gezien dat dat nog haalbaar was.
Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de volgende wedstrijd. Dan komt Pallas’08 uit Leeuwarden op bezoek in de nieuwe sporthal De Tirrel voor de eerste officiële korfbalwedstrijd van de hoofdmacht van DWA/Argo op die locatie. De wedstrijd begint om 17.15 uur.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (8), Lieke Stoepker (3), Twan Eshuis (3), Tycho Schuuring (2), Lynn van der Kroft (1) en Tom van der Laan (1).