Bouw jij mee aan Bedum ?

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag door te winnen van Elko het kampioenschap in de derde klasse overtuigend binnengesleept. De gasten uit Elim gaven in de eerste ontmoeting nog flinke tegenstand, maar zaterdag nam DWA/Argo al in het eerste bedrijf ruime afstand. Na een ruststand van 14-8 werd het uiteindelijk 20-13.

DWA/Argo zal door dit kampioenschap in het voorjaar een klasse hoger uitkomen.

korfballers DWA Argo uit Winsum en Bedum kampioen

Zaterdag waren eerder op de dag de spelers van A1 al kampioen geworden bij DWA/Argo. Zij hadden het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht van de club. Deze hoofdmacht startte met Lynn van der Kroft en Tom van der Laan als reserves op de bank. De andere acht spelers stonden daarom in de basis. De ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga stond meteen op scherp, want na drie minuten stond er al 3-1 op het scorebord. Lieke Stoepker, Tycho Schuuring en Jildau Smedema waren namens de thuisploeg al succesvol gebleken. Elko, dat nog belang had bij een goed resultaat in de strijd tegen degradatie, deed vervolgens wat terug. Het werd 3-3, maar vervolgens was het de thuisploeg weer die tot een treffer kwam, ditmaal uit handen van Ole Smedema. Elko kon in deze fase volgen, maar het initiatief bleef bij DWA/Argo. Na 7-6, met nog treffers van Sam Pestoor en Sanne Schuuring (2x), sloeg de thuisploeg echt toe. In een sterke fase werd Elko op grote achterstand gezet, want bij DWA/Argo lukte bijna alles. Lieke Stoepker scoorde voor de rust nog vier keer, maar ook Sjouke Hoekstra met twee goals en Sanne Schuuring deden een duit in het zakje. Zo werd het bij rust 14-8.

Na de pauze ging het scoren aan beide kanten moeilijker. Ole Smedema schoot van afstand 15-8 binnen, maar pas in de tiende minuut was Elko trefzeker. De Drenten konden echter, mede door zeer knap verdedigend werk van aanvoerster Yarin Smedema, geen vuist meer maken en waren vaak na korte aanvallen al weer de bal kwijt. Via 16-9 uit handen van Tycho Schuuring en 17-11 door Jildau Smedema hield DWA/Argo het heft in handen. Tycho Schuuring zorgde voor 18-11 en zijn zus scoorde even later nog 19-12. Het laatste woord namens de thuisclub was een raak schot uit handen van de boomlange Sam Pestoor. Hij bepaalde de eindstand op 20-13. Overigens maakte Sam Pestoor na afloop van de wedstrijd bekend dat hij stopt met spelen. Hij kan het spelen en trainen momenteel niet opbrengen in zijn drukke bestaan.

Korfballers DWA Argo uit Winsum en Bedum kampioen

DWA/Argo is nu een aantal weken vrij. Op 11 november start de zaalcompetitie. Het exacte programma is nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat er dan een uitwedstrijd op het programma staat voor de Winsumers en Bedumers. Op 18 november zal DWA/Argo dan voor het eerst in de nieuwe sporthal De Tirrel in Winsum een competitiewedstrijd spelen.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5), Sanne Schuuring (4), Tycho Schuuring (3), Jildau Smedema (2), Ole Smedema (2), Sjouke Hoekstra (2), Sam Pestoor (2).

Uitslagen:

Lintjo       - Olympia        17-10
DWA/Argo     - Elko           20-13

Stand:

DWA/Argo    6-10
Lintjo      5-4
Elko        6-4
Olympia     5-4

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­