Bouw jij mee aan Bedum?

logo dwa argo korfbal 2014

Ook afgelopen week kwam DWA/Argo weer twee maal in actie. Donderdag werd het bekerduel in Stadskanaal verloren met 17-14 en zaterdag kwam DWA/Argo op het eigen veld tekort tegen koploper DTS. Die wedstrijd eindigde in 11-15.

Afgelopen donderdag speelde DWA/Argo de derde ronde van de AP Buitenbeker. Er werd afgereisd naar Stadskanaal. DWA/Argo speelde zonder Sjouke Hoekstra, Nick Brandsma en Sam Pestoor. Deze plekken werden ingevuld door Tycho Schuuring en Twan Eshuis, heren van het tweede team van DWA/Argo. Na een ruststand van 10-7, bleven de punten in Stadskanaal, want de eindstand werd 17-14. DWA/Argo is nu uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Afgelopen zaterdag kwam DWA/Argo opnieuw in actie. Ditmaal tegen koploper DTS uit Surhuizum. DTS, dat samen met Joure aan kop staat, kwam in Winsum op bezoek en om 16.00 uur startte het duel onder winderige omstandigheden. Ook bij deze wedstrijd ontbraken Sjouke Hoekstra en Sam Pestoor. De opengevallen plek werd nu ingevuld door Erwin Jeuken, eveneens speler van het tweede team. Hij heeft vorig seizoen ook meerdere malen meegespeeld met DWA/Argo 1. Nick Brandsma was wel weer inzetbaar.

Al snel bleek in de eerste fase van de wedstrijd dat de verdedigingen overheersten. Beide ploegen zetten het in hun verdediging zo vast, dat er pas na zeven minuten voor het eerst gescoord werd door DTS. Gevolg was dat er in de eerste helft door beide ploegen weinig gescoord werd. DTS was echter vaker trefzeker dan de thuisploeg, want de Winsumers en Bedumers hadden des te meer moeite om de gemaakte kansen af te ronden. Na een ruststand van 2-7 in het voordeel van de Friezen, liep het voor DWA/Argo wat beter in de tweede helft. De ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga kwam enkele malen terug tot een gaatje van drie verschil, maar dit bleek uiteindelijk het hoogst haalbare voor DWA/Argo. DTS bracht steeds het verschil weer naar vier treffers, waardoor DWA/Argo de Friezen niet meer kon achterhalen. De eindstand werd 11-15.

Komende zaterdag speelt DWA/Argo wederom een thuiswedstrijd. Dan komt De Pein uit Opeinde om 16.00 uur op bezoek.