Leinwijk Geert Job Sevink Het Groninger Landschap

Houd je van cultuur en natuur, van struinen en onderzoeken? Het Groninger Landschap biedt je oneindig veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te varen, monumenten te bezoeken, deel te nemen aan excursies of je eigen route te plannen. Vrijwilligers van Het Groninger Landschap organiseren deze zomer tal van activiteiten, excursies en evenementen.

Woensdag 31 juli Huifkartocht Waddenkust
14.00 uur - 16.00 uur
Bezoekerscentrum Waddenkust, Hoofdstraat 83 in Pieterburen
Deelname € 5,00
Beleef de Groninger Waddenkust met de huifkartochten van Het Groninger Landschap en Zeehondencentrum Pieterburen. Onderweg vertelt een gids over het landschap en de natuur. Je leert over de waker en de slaper, over kweldernatuur, Werelderfgoed Waddenzee en uiteraard over de vele vogels en zeehonden die afhankelijk zijn van dit unieke natuurgebied. Bij helder weer zie je Schiermonnikoog, Rottumeroog, Borkum én de Eemshaven.

Donderdag 1 augustus Vaarexcursie Geschiedenis Zuidlaardermeer
19.30 uur tot 21.00 uur
Paviljoen de Leine, Meerweg 62A, Kropswolde
Prijs regulier € 10,00 | Beschermers € 7,50 | Kind € 5,00
Maak een tijdreis door de geschiedenis van het Zuidlaardermeer. De gids van Het Groninger Landschap vertelt over de geschiedenis van het Zuidlaardermeer in de IJstijd en volg je de ontwikkeling van het moeras naar het turfgebied van de Middeleeuwse monniken. Aan het einde van de reis kom je bij het hedendaags natuurgebied waarin natuurbeheer, waterbeheheer en toerisme samen komen.

Zaterdag 3 augustus Fietsexcursie Oude handelsroutes Winsum
13.00 uur tot 17.00 uur
P&R Winsum, Stationsweg 18, Bedum
Deelname gratis
Winsum was vroeger een zeer belangrijke handelsplaats in de ommelanden. De vele (vaar)wegen rondom Winsum waren daar nog getuige van. Tijdens de fietsexcursie vertelt een gids van Het Groninger Landschap over dit bijzondere landschap.

Zondag 4 augustus Openstelling Coendersborg
13.30 uur - 17.00 uur
Landgoed Coendersborg, Oudeweg15, Nuis
Deelname gratis
De Coendersborg is deze zomer iedere zondag geopend voor publiek. Ontdek de historische buitenplaats Coendersborg. Gidsen van Het Groninger Landschap vertellen graag meer over de borg en het landgoed.


Tot ziens in het Groninger landschap!

Voor alle activiteiten geldt: meer info en aanmelden via www.groningerlandschap.nl/activiteiten

 

Facebook TwitterLinkedin
­