Bouw jij mee aan Bedum?

Ecoloog Jan Doevendans houdt lezing in Onderdendam

Sinds 2023 woont Jan Doevendans, ecoloog/bioloog, even buiten het dop Onderdendam. Op zijn landgoed van 1,7 ha heeft Jan een vijftal hoge vangnetten gebouwd, waar hij alle mogelijke soorten vogels in vangt, die hij ringt (als ze al niet geringd zijn) weegt, doorgeeft aan het Vogeltrekstation en weer loslaat.

Over o.a. deze activiteit houdt Jan op zondagmiddag 14 april as van 14.30 - 16.00 uur in het dorpshuis Zijlvesterhoek, aan de Achterweg 1 te Onderdendam een lezing. Een lezing, die vanuit een zekere geïrriteerdheid zal gaan over de teruggang van diverse vogelsoorten als gevolg van menselijk ingrijpen. Naast vogels kan Jan ook smakelijk vertellen over steenmarters, die we als mens liever zien gaan als komen. Daarnaast schudt Jan regelmatig zijn hoofd als mensen bij hem aankloppen, waarbij ze wijzen op vermeende zwam in de fundamenten van hun huis.

Kortom een lezing, waar u zich zo spoedig mogelijk voor dient aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De entreekosten zijn 3 euro, maar daarvoor ontvangt u dan ook een boeiend verhaal.

Werkgroep CPO,

namens deze, Eddy Buisman.

Facebook TwitterLinkedin
­