Bouw jij mee aan Bedum ?

Het Noordelijk Bach Consort viert haar 25 jarig jubileum

Dit feestelijke programma begint met een werk voor orkest samen met barokvioliste en orkestcoach Lidewij van der Voort, namelijk de uit zeven korte delen bestaande ouverture in G-dur van Johann Bernhard Bach, een achterneef van Johann Sebastian.

Hierna komt het koor aan bod in een vreugdevol a capella werk “Das ist meine Freude” van Johann Ludwig Bach, een andere telg uit de Bach familie. Vervolgens voegen orkest en koor zich in volle sterkte samen in een uitvoering van de prachtige cantate nummer 45 van Johann Sebastian Bach, “ Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist”. De zangsolisten zijn een mix van enkele “oudgedienden” die een jarenlange band met het consort hebben opgebouwd (altist Netty Otter en tenor Henk Gunneman) als ook jongere talenten (sopraan Agnes van Laar en bas Jussi Lehtipuu).

Na de pauze volgt een uitvoering van cantate BWV 21, “Ich hatte viel Bekümmernis”, een imposante elfdelige dubbelcantate (voor en na de preek), waarin de zorgelijke delen in mineur worden gevolgd door de bevrijdende delen in majeur. Deze cantate is zonder meer een van de hoogtepunten uit Bachs vroege werk en een waardige afsluiting van dit concert, waarin het Noordelijk Bach Consort wil laten horen hoe inspirerend en samenbindend de muziek van Bach en tijdgenoten nog steeds is!

het Noordelijk Bach Consort viert haar 25 jarig jubileum met een programma vol vertrouwen

Deze werken worden door het NBC uitgevoerd op zondagmiddag 7 november 15.00 uur in de Lutherse Kerk in Groningen en op zaterdagavond 6 november in de Koepelkerk in Sappemeer om 20.15 uur. Kaartjes en een prachtig jubileummagazine zijn te bestellen via de website www.noordelijkbachconsort.nl.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­