Bouw jij mee aan Bedum?

groningen swim challenge 2024

Sinds 2014 is Groningen een jaarlijks sportevenement rijker. Het sportevenement is voor de deelnemers een echte uitdaging, waarbij deze zowel fysiek als mentaal flink zouden worden uitgedaagd. Er werd voor een sportevenement gekozen wat uniek is in zijn soort. De Groningen Swim Challenge. Al zwemmend van Zoutkamp naar het hart van de stad Groningen.

Een evenement waarbij geld inzamelen voor het goede doel net zo belangrijk is als het sportieve aspect. Iedere zwemmer haalt namelijk een aanzienlijk bedrag op voor het goede doel. Maanden van tevoren al bezig zijn met de tocht, maar evenzo nadenken over hoe je als zwemmer zoveel mogelijk geld binnenhaalt. Alles doen om de tocht te voltooien, alles doen om ervoor te zorgen dat kanker ooit minder vernietigend is dan nu. De Swim Challenge was bij de eerste editie in 2014 al een doorslaand succes en is de afgelopen edities ieder jaar weer groter geworden.

Onze missie is het organiseren van sportieve evenement in de provincie Groningen waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het goede doel. Inmiddels vallen vier evenementen onder de paraplu van de Stichting Groningen Swim Challenge:

  • Classic Swim Challenge
  • Short City Swim
  • Classic City Swim
  •  Junior City Swim

Bij ieder onderdeel is het uitgangspunt hetzelfde, mensen in beweging brengen voor fundamenteel kankeronderzoek!
Onze activiteiten worden geheel georganiseerd door de inzet van vrijwilligers. Dat, samen met de hulp van onze gulle sponsoren maakt het dat wij iedere door de zwemmers ingebrachte euro naar het goede doel kunnen laten gaan.

Aanstaande donderdag 1 februari staan wij met een stand in het UMCG.
Bezoek ons hier met al je vragen over de Swim Challenge, nieuwe routes van de City Swim en Junior Swim.

 

groningen swim challenge UMCG

Aanmelden

Uiteraard kun je je dan ook direct inschrijven voor de Swim Challenge en City Swim. Als deelnemer, schipper of vrijwilliger.

Plaats en tijd

We zijn aanwezig van 10:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds. De stand is in het UMCG in de Fonteinstraat, naast het personeelsrestaurant. Je komt hier door bij de hoofdingang van het UMCG naar binnen te gaan en links aan te houden. Je loopt dan door tot voorbij de fontein.

 

Informatie!

Je kunt ook alles over de Swim Challenge vinden via de website www.groningenswimchallenge.nl

 

 

Tot snel!

Namens het gehele team!

Johan Broesder,
Voorzitter Groningen Swim Challenge

UMCG Kanker Researchfonds

Facebook TwitterLinkedin
­