Bouw jij mee aan Bedum ?

bedum luchtfoto opmaat s heeren loo mei 2022

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 is het weer Open Monumentendag. Dit jaar gaat het niet alleen om monumentale gebouwen maar ook om ambachtelijke beroepen en bedrijven.

Op deze dagen ben je van harte welkom in veel monumentale gebouwen. De Open Monumentendag heeft dit jaar als thema ‘levend erfgoed’. Dat zijn niet alleen gebouwen, maar ook beroepen als molenaar, stukadoor en boer. En ambachtelijke bedrijven zoals smederijen en timmerbedrijven. Vakmensen zijn en blijven belangrijk voor behoud van onze monumenten.

Meedoen met de Monumentendag

De gemeente Het Hogeland wil graag horen welke monumenten op deze dagen open zijn. Ben je eigenaar van een gemeentelijk monument of rijksmonument? Of wil je de deuren van jouw bedrijf openen, zodat mensen enthousiast worden voor het leren van het restauratievak? Geef dan vóór 15 juli 2023 door dat je mee wilt doen aan de Open Monumentendag. Daarbij kun je aangeven op welke tijden bezoekers welkom zijn en wat er te doen is. Wij zorgen dan dat de adressen en openingstijden op de landelijke website van de Open Monumentendag komen.

Nu aanmelden

 

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­