Bouw jij mee aan Bedum?

Nieuwe aanwijzing lokale omroep gemeente Het Hogeland

Partijen die interesse hebben om de nieuwe lokale omroep voor Het Hogeland te worden kunnen zich tot en met 26 mei 2024 aanmelden.

Elke 5 jaar wijst het Commissariaat voor de Media per gemeente 1 lokale omroep aan. In gemeente Het Hogeland is dat op dit moment Stichting Lokale Zender Het Hogeland. Deze aanwijzing vervalt op 26 november 2024. Ook andere partijen kunnen een aanvraag doen om de nieuwe lokale omroep te worden.

Voorwaarden

Voor lokale omroepen gelden wettelijke voorwaarden. Verder bepaalt de gemeente aanvullende regels. De aanvullende regels lees je in februari 2024 op deze plek.

Aanvragen

Tot en met 26 mei 2024 kun je een aanvraag doen om aangewezen te worden als lokale omroep. Het aanvraagformulier en verdere details vind je op de website van het Commissariaat voor de Media.

 

In de gemeente Het Hogeland betaalt elke huishouding mee aan de financiering van de lokale omroep. Het landelijke richtsnoer- of normbedrag voor de lokale omroep bedraagt in 2024 € 1,57 per huishouden. Dit is het bedrag dat het rijk via het gemeentefonds aan gemeenten ter beschikking stelt voor de financiering van de lokale omroep.

Facebook TwitterLinkedin
­