Bouw jij mee aan Bedum ?

De kracht van netwerken 4 tips om te netwerken in Bedum Popi

Netwerken is belangrijker dan je denkt, zo ook in Bedum. Netwerken is namelijk niet alleen voor ondernemers belangrijk om klanten te onderhouden of te werven. Ook als particulier kan netwerken van groot belang zijn, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een baan. Toch kan netwerken erg spannend zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Ga je binnenkort netwerken in of rondom Bedum? Om je op weg te helpen, geven we je hieronder vier tips.

Tip 1. Draag een naambadge

Ben je op zoek naar een manier waarbij mensen zéker jouw naam niet gaan vergeten? Heel simpel: draag een naambadge! Een naambadge is een plaatje dat je aan je shirt kunt vastmaken waar jouw naam op staat. Mensen kunnen jou op deze manier eenvoudig aanspreken en ze onthouden beter jouw naam. Handig als je connecties wil opbouwen. Bij ondernemers zijn vooral naambadges met logo in trek, aangezien je zo meteen het logo van jouw onderneming kunt laten showen. Een naambadge bestellen is dus zeker geen overbodige luxe bij een gepland netwerkevenement.

Tip 2. Durf met mensen een gesprek te voeren

Netwerken kan voor veel mensen als spannend worden beschouwd, vooral als je het lastig vindt om op mensen af te stappen. Toch is het wel belangrijk om dit te doen tijdens een netwerkevenement, want je wil immers nieuwe mensen leren kennen. Hiervoor moet je gesprekken zien te voeren. Probeer dus van die angst af te komen en stap af op mensen waarvan jij denkt die nuttig kunnen zijn in jouw netwerk. Stel veel vragen en luister goed naar diegene. Blijf bovendien ook vooral jezelf; je wil natuurlijk niet anders overkomen dan dat je daadwerkelijk bent.

Tip 3. Laat ook andere mensen op jou afstappen

De kans is groot dat jij niet alleen op de mensen afstapt, maar ook dat mensen op jou afstappen. Het is goed om je hierop voor te bereiden door een open houding aan te nemen. Ook is het goed om een aantal antwoorden op algemene vragen voor te bereiden, bijvoorbeeld wie je bent en wat je doet. 

Tip 4. Breid je netwerk uit

De kracht van netwerken ligt niet alleen maar bij het netwerken zelf. Het is ook belangrijk om iets met de nieuwe contacten te doen. Breid daarom jouw netwerk uit door bijvoorbeeld telefoonnummers uit te wisselen of door elkaar te volgen op socialmediakanalen. Zo doe je ook daadwerkelijk iets met deze nieuwe contacten en kun je ze ook beter onderhouden.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­