Dingen die veel mensen niet weten over Groningen

Is bij het zoeken naar de volgende reisbestemming de naam Groningen al eens gevallen? Zo niet, dan is dit het moment om het op te zoeken. Het is een populaire en aantrekkelijke stad in het noorden van Nederland.

Het herbergt enkele van de beste en meest populaire plekken in Europa. Als u in Groningen bent geweest, hebt u de grootste kroeg van Europa bezocht, die zich in deze stad bevindt. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd en u kunt er zelfs spelen in een online casino zoals betFIRST. Hier zijn vijf dingen' die mensen niet weten over Groningen, Nederland.

Geboorteplaats van Ranomi Kromowidjojo

Benieuwd wie dit is? Zij is een Nederlandse zwemster die niet één maar drie Olympische gouden medailles won. Ze werd geboren in 1990 in Sauwerd, Groningen. De eerste medaille won ze in 2008 in Peking. Ranomi won ook andere prijzen op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Ze heeft ook een zilveren medaille die ze won op de 4×100 meter tijdens de Olympische Spelen van 2012. Ranomi heeft in totaal 65 medailles die ze over de hele wereld heeft gewonnen.

Groningen heeft het mooiste openbare toilet

Groningen heeft het mooiste openbare toilet ter wereld. Groningen zou uw volgende bestemming moeten zijn als u op zoek bent naar een mooie en schone plek om uzelf te ontlasten. Het toilet is in 1996 ontworpen door Erwin Olaf en Rem Koolhaas voor het A Star Event. Het heeft aparte ingangen voor vrouwen en mannen, met matglazen wanden. Het urinoir is in de winter gesloten wegens bevriezing.

Thuisbasis van de scheve toren

In Groningen staat ook de scheefste toren van Europa. De scheve toren van Pisa helt vier meter over en is 55.86 meter hoog. Sinds de correctie van de toren, kreeg hij deze bekendheid omdat de Italiaanse toren wat scheefheid verloor.

De Rijksuniversiteit Groningen was de eerste die vrouwen accepteerde

Ja, de Rijksuniversiteit Groningen was de eerste in heel Nederland die vrouwen toestond er te studeren. De eerste vrouw kwam naar de instelling in 1871, dankzij Aletta Jacobs. Zij schreef een brief aan de minister-president waarin zij toestemming vroeg om colleges te mogen volgen, wat werd toegestaan. Ze kwam op voor vrouwenrechten en studeerde geneeskunde aan de universiteit. U kunt haar standbeeld in de stad tegenkomen en andere dingen die naar haar vernoemd zijn.

Gastheer van de introductieweek in Europa

Groningen zit ook vol met studenten vanwege de introductieweek. Het is een van de belangrijkste evenementen in Europa, met veel activiteiten waardoor studenten elkaar en de stad leren kennen. Deze activiteiten leren hen ook verantwoordelijk om te gaan met drugs, seks en alcohol. Het wordt de KEI-week genoemd, en elk evenement heeft een thema. De introductieweek is legendarisch, want hij wordt al meer dan 50 jaar gevierd. Dus als je van plan bent in Nederland te gaan studeren en naar Groningen gaat, mag je niet nalaten dit evenement te bezoeken. Het vindt elk jaar halverwege augustus plaats.

Conclusie

Dit zijn vijf dingen die veel mensen niet weten over Groningen. Het is een van de meest aantrekkelijke steden in Europa en gastheer van veel dingen. Als je van plan bent Europa te bezoeken, mis dan het avontuur in deze prachtige plaats niet.

Facebook TwitterLinkedin

_

­