Bouw jij mee aan Bedum ?

In Bedum jouw steentje bijdragen aan het milieu als ondernemer 4 tips

Steeds meer mensen gaan het nut inzien van duurzamer leven. Zo kiezen ook steeds meer ondernemers ervoor om duurzamer te gaan werken. Wil jij ook weten hoe jij als ondernemer in Bedum jouw steentje kunt bijdragen aan een beter milieu? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

1. Occasion leasen

Tweedehands producten zijn goed voor het milieu. Je kunt de producten op deze manier een tweede leven geven en je zorgt ervoor dat er minder geproduceerd hoeft te worden. En dat geldt natuurlijk ook als je op zoek bent naar een andere auto. 

Een tweedehands auto is namelijk veel beter voor het milieu dan wanneer je een spiksplinternieuwe auto koopt of leaset. Deze auto hoeft niet meer geproduceerd te worden, wat dus betekent dat er minder grondstoffen hoeven te worden gebruikt. Een occasion leasen is dus een ideale optie als jij duurzamer wil ondernemen. Een auto leasen kun je doen aan de hand van verschillende leasevormen, waarbij financial lease de populairste is: onder andere omdat je dan recht hebt op fiscale voordelen. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een elektrische occasion te leasen. Deze elektrische auto’s zijn dan wel tweedehands, ze zijn vaak nog in een hele goede staat. Elektrische auto’s zijn bovendien de ideale manier om op een duurzame manier van A naar B te kunnen reizen. 

2. Bedrijfspand verduurzamen

Een andere manier om duurzamer te kunnen ondernemen, is door het bedrijfspand te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van zonnepanelen op het dak, het pand voorzien van triple glas en de cv-ketel vervangen door een warmtepomp. Met deze kleine veranderingen kun jij een groot verschil maken voor onze aardbol. Je verbruikt namelijk minder gas, elektriciteit en daarmee stoot je minder schadelijke stoffen uit.

3. Thuis werken

Naast dat je je bedrijfspand kunt verduurzamen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw werkplek af te wisselen. Zo kun je natuurlijk ook deels thuiswerken. Dat betekent dat je niet meer naar jouw werkplek hoeft te reizen om daar jouw werk uit te kunnen voeren. Hiermee bespaar je een hoop brandstofkosten én daarmee zorg je er opnieuw voor dat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. 

4. Subsidies aanvragen

Wist je dat er subsidies bestaan die je kunt aanvragen als je als ondernemer duurzaam wil ondernemen? Zo heb je bijvoorbeeld een subsidie die je kunt aanvragen als je jouw bedrijfspand gaat verduurzamen. Het is belangrijk om je in deze subsidies goed te verdiepen en of je hier daadwerkelijk voor in aanmerking komt. Dankzij deze subsidies is het verduurzamen van jouw bedrijf ook nog eens aantrekkelijk.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­