Innovatieve technieken rondom natuurinclusief bouwen in Bedum

Steeds meer mensen staan stil bij het milieu, zo ook de inwoners van Bedum. We leven samen op deze wereld en we moeten er samen voor zorgen dat de wereld gezond en leefbaar blijft. Niet alleen moeten we rekening houden met mensen, maar ook dieren hebben last van de milieuproblemen. Wil je ook een handje helpen in Bedum, maar weet je niet hoe? Heb je al eens gehoord van natuurinclusief bouwen of ben je benieuwd wat er allemaal onder dit begrip valt? Hieronder leggen we het uit!

Wat is natuurinclusief bouwen?

Om het milieu te beschermen moet er actie ondernomen worden. Dit kan door natuurinclusief bouwen. Maar wat houdt dit precies in? Bij natuurinclusief bouwen wordt er op een bepaalde manier gebouwd om de biodiversiteit te behouden, en dan wordt er vooral met de dieren rekening gehouden die normaal gesproken op de plek leven waar er wordt gebouwd. Dieren zoals de vleermuis leven namelijk normaal gesproken in de kieren en gleuven van oude woningen, maar met de vele nieuwbouwhuizen wordt dat alsmaar minder.

Vaak worden nieuwe huizen gebouwd op een plek waar veel dieren leven. Je pakt dus eigenlijk hun huisje af. Maar door natuurinclusief te bouwen zorg je ervoor dat het huisje van de dieren niet verdwijnt of je creëert een nieuw plekje waar de dieren verder kunnen leven. Dit kan door middel van bijvoorbeeld zoogdierkasten. Dit zijn kasten speciaal ontworpen voor bepaalde diersoorten. Als je deze bij je huis voegt, kan niet alleen jij daar wonen maar ook de dieren die er oorspronkelijk al woonden. 

Zoogdierkasten

Eén van de innovatieve technieken om natuurinclusief te bouwen is door dieren hun huisje terug te geven. Doordat wij mensen veel ruimte innemen is het belangrijk om ook dieren hun ruimte te laten behouden. Om hierbij te kunnen helpen kan je dus een zoogdierkast aanschaffen. Ben je benieuwd welke zoogdierkasten er allemaal zijn? Hieronder staan ze voor je op een rij.

  • Vleermuiskasten

Vleermuiskasten zijn een soort blokken die je in je tuin kan zetten of hangen. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Zo heb je grote maar ook kleine kasten. 

  • Vlinderkasten

De vlinderkast is een steen waarin vlinders kunnen leven. Het is hierbij belangrijk dat het kastje op een beschutte plek hangt. 

  • Gierzwaluwkasten

De gierzwaluwkast is wederom een steen die in verschillende soorten en maten te verkrijgen is. Deze wordt meestal aan de gevel bevestigd.

  • Spreeuwenkast

De spreeuwenkast kan geclusterd worden maar hij kan ook gewoon in je tuin geplaatst worden. 

  • Insectensteen

Je denkt misschien dat er wel genoeg insecten zijn of misschien vind je ze wel vervelend, maar insecten zijn eigenlijk ontzettend belangrijk. Schaf een insectensteen aan door jouw tuin insectenvriendelijk te maken.

  • Huismuskasten

Een huismuskast is op verschillende manieren te verkrijgen. Zo heb je ze in de vorm van een steen of je hebt zelfs hele vogelhuizen. 

Facebook TwitterLinkedin
­