Bouw jij mee aan Bedum ?

Matthijs de Ligt – Hoe goed is de voormalige Ajax-speler bij Bayern München?

Bron: https://unsplash.com/photos/wxggXydWNdE

Na een moeilijke beginperiode heeft de Nederlandse center-back Matthijs de Ligt zich nu laten gelden bij de Duitse recordkampioen. Hier speelt de Ligt in de Bundesliga, de DFB Cup en de UEFA Champions League. Als hoofdverdediger en topper staat de jonge Nederlander bij elke wedstrijd in de schijnwerpers. De hoge transfersom verhoogt de druk.

De prestaties van Matthijs de Ligt worden dan ook voortdurend onder de loep genomen. Na de Nederlandse Eredivisie en de Italiaanse Serie A speelt de Leiderdorpse middenvelder nu in de hoogste divisie van het Duitse voetbal. De hoge prestatiedichtheid in de Bundesliga belooft niet alleen een geweldige sfeer in de stadions, maar ook veel spannende wedstrijden.

De Bundesliga is ook bijzonder interessant voor sportweddenschappen. Hier verleiden de bookmakers je met geweldige gratis weddenschappen, lucratieve kansen en kansen om te winnen. Aan het einde van het seizoen wil Matthijs de Ligt zoveel mogelijk titels winnen. Met zijn eigen prestaties kan de jonge middenvelder uit Nederland zijn steentje bijdragen aan het succes.

In vogelvlucht: Carrière van Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt is een zeer getalenteerde Nederlandse profvoetballer die momenteel als centrumverdediger speelt voor FC Bayern München en het Nederlands elftal. De Ligt is geboren op 12 augustus 1999 in Leiderdorp, Nederland, en zijn opmars naar de top van de voetbalwereld is opmerkelijk geweest. De Ligt begon zijn jeugdcarrière bij Abcoude voordat hij op negenjarige leeftijd de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax Amsterdam.

In 2016 maakte hij zijn debuut voor het profteam van Ajax en werd hij al snel een belangrijke speler. Binnen enkele weken werd de Ligt een vaste en belangrijke speler voor Ajax, en zijn prestaties hielpen de ploeg aan de titel in de Eredivisie in het seizoen 2018/19. De Ligt's indrukwekkende prestaties in de Eredivisie trokken de interesse van verschillende topclubs in Europa. Uiteindelijk verkaste hij in de zomer van 2019 naar Juventus Turijn.

Hoewel hij in zijn eerste seizoen bij Juventus wat aanpassingsproblemen had, wist hij zich na verloop van tijd te vestigen als een belangrijk onderdeel van het team. Toch verkaste de Ligt in de zomer van 2022 voor ruim 70 miljoen euro naar de Duitse recordkampioen FC Bayern München.

De Ligt heeft ook al succes geboekt op internationaal niveau en hielp het Nederlands elftal aan de overwinning in de UEFA Nations League van 2019. Hij wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende centrale verdedigers ter wereld en zal ongetwijfeld nog vele successen vieren in zijn carrière.

De vele kwaliteiten van de jonge Nederlandse verdediger

Matthijs de Ligt werd niet alleen bekend door zijn indrukwekkende voetbalkwaliteiten, maar ook door zijn vormende rol als leider. Al op jonge leeftijd nam de Ligt grote verantwoordelijkheid op zich. Op 19-jarige leeftijd was hij al aanvoerder van het profteam van Ajax Amsterdam. De Ligt bleek al snel over de nodige vaardigheden te beschikken. Knokken voor zijn team en leiding geven zijn voor Matthijs de Ligt nooit moeilijk geweest.

Naast zijn fysieke kracht, zijn tactisch inzicht en zijn vaardigheden aan de bal en bij het aanpakken, behoort ook mentale kracht tot zijn kwaliteiten. Hij heeft altijd druk gevoeld. Nu kan de Ligt de hoge verwachtingen aan. Hij lijkt het niet langer erg te vinden om in de grootste stadions ter wereld te spelen. Hier heersen soms bijzondere omstandigheden. De luidruchtigheid in de sfeervolle stadions heeft menig speler tot wanhoop gedreven. De Ligt kan dit nu heel goed negeren.

De jonge middenvelder uit Nederland kan ook puur voetballend schitteren. Matthijs de Ligt geldt als een enorm complete verdediger. Hij combineert als bijna niemand anders in zijn leeftijdscategorie een sterke lichaamsbouw met uitstekend opbouwspel. De combinatie van kracht en snelheid is zeldzaam en daarom bijzonder begeerd op de transfermarkt. Last but not least staat de Ligt bekend om zijn hoge mate van discipline en zijn bijzondere inzet voor zijn team.

Als centrale verdediger heeft de Ligt ook een zeer goed kopspel. Dit helpt hem niet alleen in de verdediging, maar ook in zijn eigen offensief. Zeker als het om zijn eigen normen gaat, zorgt de Ligt altijd voor gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander. In 87 wedstrijden in de Italiaanse Serie A maakte de Nederlander in totaal acht doelpunten. Een goed cijfer voor een centrale verdediger.

Zijn kerntaak blijft echter verdedigen. Daarnaast neemt hij als hoofd van de verdediging de organisatie van de hele verdedigende eenheid op zich. Matthijs de Ligt is een eersteklas verdediger en daardoor bijzonder goed in één-op-één duels. De Ligt is vooral dol op hoog verdedigen en op eigen pressing. Al zijn voetballende kwaliteiten worden aangevuld met uitzonderlijk goed positiespel. De Ligt weet altijd waar hij moet staan.

Matthijs de Ligt & FC Bayern München: de perfecte match

Bij de Italiaanse topclub Juventus Turijn ging het maar matig met Matthijs de Ligt. Hoewel de jonge middenvelder uit Nederland uiteindelijk een van de vaste waarden was, werd de Ligt nooit echt gelukkig in Italië. Geen wonder dat hij afgelopen zomer besloot naar Duitsland te verkassen. Hier past het spelsysteem van de jonge coach Julian Nagelsmann veel beter bij zijn kwaliteiten. In tegenstelling tot het afwachtende en vernietigende voetbal onder zijn voormalige Juve-coach Massimiliano Allegri, speelt FC Bayern München agressief dominantievoetbal. Dat past bij Matthijs de Ligt, die graag rechtop staat en de tegenstander vroeg en agressief probeert aan te vallen. Dit verschil wordt zeker gezien als een van de doorslaggevende redenen voor zijn transfer.

De Ligt wist de afgelopen maanden het vertrouwen van Bayern-trainer Julian Nagelsmann te verdienen. Nu lijken beiden elkaar volledig te vertrouwen. FC Bayern München had meer dan 70 miljoen euro betaald voor de zeer getalenteerde centrale verdediger van Juventus Turijn.

De verwachtingen van de Ligt waren navenant hoog. Tot nu toe heeft hij die kunnen waarmaken. Niet in de laatste plaats is deze investering ook een belofte voor de toekomst. Hoewel de Ligt in zijn carrière in de sport tot nu toe al veel heeft gewonnen, heeft hij door zijn jonge leeftijd nog veel voor de boeg. Met slechts 22 jaar is er nog veel ruimte voor ontwikkeling. Aangenomen mag worden dat Matthijs de Ligt zijn definitieve topvorm nog niet heeft bereikt, ondanks zijn indrukwekkende prestaties tot nu toe.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­