Bouw jij mee aan Bedum?

Verhuizen naar Bedum wat moet je regelen

Ga jij binnenkort verhuizen naar Bedum, maar weet je niet zo goed wat je allemaal moet gaan regelen? Verhuizen gaat namelijk niet alleen maar om het inpakken van je spullen en het uitstallen: er komt veel meer bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van verzekeringen en abonnementen. Wil je hier meer over weten? Hieronder bespreken wij alles wat je moet weten en regelen voordat de grote verhuisdag op de planning staat.

Vaste lasten op orde

Voordat je gaat verhuizen en voor je überhaupt kunt verhuizen, is het belangrijk dat je je vaste lasten op orde hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je internetabonnement en je energiecontract. Het is verstandig om deze bij jouw huidige woning op te zeggen, en voor jouw nieuwe woning af te sluiten. Houd rekening met de eventuele opzegtermijn. Beëindig je het internetabonnement binnen de tijd die in het contract staat? Dan kun je een boete verwachten. Houd hier dus rekening mee.

Daarnaast is het natuurlijk ook verstandig om een aantal zaken te regelen voor de nieuwe woning. Denk aan eventuele verzekeringen, zoals de inboedelverzekering. Zodra je een inboedelverzekering hebt afgesloten zijn de spullen in jouw huis verzekerd tegen eventuele schade. Ben jij nou benieuwd wat de beste inboedelverzekering is voor jou? Je kunt de inboedelverzekering vergelijken met andere verzekeringen, zodat je altijd de beste én goedkoopste deal hebt.

Naast de inboedelverzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen die handig zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan een opstalverzekering. Verzekeringen vergelijken met elkaar is ook hierbij weer een goed idee. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat alles wat vast zit aan je huis, ook is verzekerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de keuken, of een pvc-vloer die met lijm aan de vloer is geplakt.

Inpakken en verhuiswagen regelen

De administratie is rond: nu is het tijd om in te pakken! Van tevoren is het slim om je spullen uit te zoeken en de spullen weg te doen die je niet mee wilt nemen naar de nieuwe woning. Begin vroeg van tevoren met inpakken, aangezien je je erg kan verkijken op het feit hoeveel spullen je hebt én hoeveel tijd dit in beslag kan nemen. Zodra je je spullen hebt ingepakt is het natuurlijk ook belangrijk dat de verhuiswagens alvast regelt. Natuurlijk is het ook fijn als vrienden en familie kunnen en willen helpen met het verhuizen, dus dit kun je natuurlijk altijd vragen. Je weet wat ze zeggen: vele handen maken licht werk.

Facebook TwitterLinkedin
­