Bouw jij mee aan Bedum?

Allereerst wensen wij iedereen een heel goed 2024 toe! We hopen ook dat het een jaar zal worden waarin meer rust in het wereldbeeld verschijnt, wapengeweld zal verstommen, mensen nader tot elkaar zullen komen, en ook de natuur weer opgelucht zal kunnen ademhalen.

We weten niet hoe het jullie is vergaan, maar wat zijn we toch weer snel in een nieuw jaar aangeland… Het schijnt dat de jaren naarmate je ouder wordt steeds sneller lijken te verstrijken. Als kind leefden we helemaal ‘in het nu van het moment’, een vakantie leek oneindig te duren, maar eenmaal volwassen vliegen we steeds sneller door de maanden en jaren heen. Vraag is wel of de situatie voor kinderen veranderd is in dit digitale tijdperk. De Wereldgezondheidsorganisatie noemt het zorgwekkend dat zelfs peuters vaak al enkele uren ‘schermtijd’ per dag ondergaan en dat dit met de leeftijd snel tot een schrikbarend hoog aantal uren oploopt. Dat betekent ook dat kinderen steeds minder ‘het echte nu van het moment’ beleven, waardoor ze qua tijdsbeleving al snel in de verouderingsspiraal van volwassenen terecht komen! Nu is tijdsbeleving wel relatief, want eenzame mensen geven juist weer aan dat de tijd niet om lijkt te gaan… Gelukkig melden wetenschappers dat we zelf invloed kunnen uitoefenen op onze tijdsbeleving. Door nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe dingen te leren en nieuwe herinneringen aan te maken, wordt de tijd weer intensiever ‘in het moment zelf’ beleefd en dat werkt twee kanten op! Degenen waar de tijd voor weg lijkt te vliegen, ervaren daardoor weer een intense moment- en tijdsbeleving en eenzame mensen, die het gevoel hebben dat de tijd maar niet om gaat, zien de leegte van de tijd opeens ‘waardevol opgevuld’. Dus misschien sowieso een goed voornemen om in het nieuwe jaar deze kennis in de praktijk te brengen! We hoeven er niet voor te gaan vliegen, dus geen milieuschade, want op allerlei eenvoudige manieren zijn er nieuwe dingen te leren; door de inhoud van interessante boeken, door een gesprek aan te knopen met een onbekende, door eens rond te struinen op plekken waar we nog nooit waren in onze mooie provincie. Ook kennis maken met andere culturen of andere denkwijzen geeft veel nieuwe inzichten en ervaringen. In onze dorpen is hiertoe gelukkig allemaal voldoende mogelijkheid.

We kunnen ook door vrijwilligerswerk, zelfs na ons pensioen, weer in contact komen met nieuwe situaties en mensen. Het is mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers dat onze maatschappij nog steeds goed kan draaien! Ook wereldwinkels draaien op de kracht van vele vrijwilligers, waarvoor zeer groot respect en dankbaarheid! Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook altijd van harte welkom!

Vriend van de Wereldwinkel

Door vriend te worden van de Wereldwinkel bevorder je eerlijke wereldhandel en ontvangt je altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% bij speciale aanbiedingen. Kosten vriendenkaart € 15,- p. j.

Maandaanbieding januari 2024

Deze maand zijn alle schalen met 10% korting in de aanbieding, voor vrienden betreft dit 20% korting. De prachtige veelkleurige, handgemaakte, keramiek fleurt elke plek in kamer of keuken op, en is bovendien heel handig in gebruik en zeer origineel!

Wereldwinkel Nieuws Bedum Januari 2024

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200

Openingsijden:
di./wo./do.: 13.00 - 16.30 u.
vr./za.: 10.00 - 16.30 u.

Facebook TwitterLinkedin
­