wereldwinkel bedum wizzelwaark mei 2024

Vaak horen wij de vraag: “Wat hebben Wereldwinkels nu met duurzaamheid, milieu, klimaat te maken”? De doelstelling ‘eerlijker verdeling van welvaart in de wereld’ is mensen vaak wel duidelijk, omdat algemeen bekend is dat de producten zijn ingekocht bij plaatselijke producenten, ambachtslieden, boeren, collectieven of familiebedrijven, in landen waar een moeilijke economische situatie heerst. Het is duidelijk dat deze mensen er daardoor in zullen slagen een beter bestaan op te bouwen.

Wat betreft duurzaamheid is het goed te weten dat de meeste producten gemaakt worden van o.a. hergebruikt steen, blik, glas. Denk aan de mozaïeken, de sieraden, het speelgoed, de kunstvoorwerpen. Bovendien zijn de meeste producten bestemd voor duurzaam gebruik, zoals bijvoorbeeld de rieten of stoffen manden, tassen, en de herbruikbare drinkflessen, waardoor ze helpen de plastic afvalberg te verminderen.

En wat het milieu en klimaat aangaat; we weten inmiddels allemaal dat deze twee zaken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Gaat het met het milieu slecht, dan verandert het klimaat op een ongunstige manier. Kunnen we het milieu verbeteren dan heeft dit positieve gevolgen voor het klimaat. Fairtrade levert daaraan een belangrijke bijdrage door veel te investeren in kleinschalige, biologische en agro- ecologische productie en door boeren hulp te bieden om van pesticidengebruik over te kunnen schakelen naar biologische landbouw. Tegelijkertijd wordt er geïnvesteerd in herbebossingsprojecten; in landen waar de temperaturen steeds hoger oplopen, geven bomen schaduw aan de gewassen en dienen de gevallen bladeren als compost om de grond te verbeteren. Bovendien ontvangen coöperaties een premie van Fairtrade die zij mogen besteden aan natuurbeschermingsprojecten. Zo wordt op diverse manieren samengewerkt aan duurzame productie, behoud van biodiversiteit, bescherming van milieu, en daardoor ook aan preventiemethoden om klimaatverandering te voorkomen.

Zomeropruiming juli

In de maand juli houdt Wereldwinkel Wizzelwaark in Bedum zomeropruiming. Op alle kunstnijverheids- artikelen wordt 10% korting geboden, voor Vrienden van de Wereldwinkel betreft dit 20%.

Maandaanbieding augustus

In augustus wordt bij Wereldwinkel Bedum 10% korting op alle tassen en manden geboden. Vrienden van de Wereldwinkel ontvangen 20% korting

WereldwinkelNieuws Bedum juli en augustus 2024

Vriend van de Wereldwinkel

Je kunt ‘vriend’ worden van de Wereldwinkel, je bevordert daarmee eerlijke wereldhandel! Ook ontvang je dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten/20% bij speciale aanbiedingen. Kosten € 15,- p. j.

Voordeelhoek

In wereldwinkel Wizzelwark komt binnenkort een vaste voordeelhoek met afgeprijsde artikelen!

Kaarten musical

Vanaf 1 augustus zijn in Wereldwinkel Bedum weer gratis kaarten verkrijgbaar voor Musical ‘Camping Walfridusstrand’! Op 6 en 7 september zullen er zowel een middag als avondvoorstelling te zien zijn.

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200

Openingsijden:
di./wo./do.: 13.00 - 16.30 u.
vr./za.: 10.00 - 16.30 u.

WereldwinkelNieuws Bedum juli en augustus 2024

Facebook TwitterLinkedin
­