Bouw jij mee aan Bedum?

De vakantie weer achter de rug, kinderen weer naar school, werkzaamheden weer begonnen. Met frisse moed er weer tegen aan, soms kan dit ook bijna als een begin van een nieuw jaar voelen… Laten we ons niet te veel focussen op het slechte nieuws dat we in de media steeds voorgeschoteld krijgen, want er gebeuren ook heel veel goede dingen, die echter niet zo belicht worden. Hoewel er tegenwoordig wel kranten zijn die een speciale ‘goed nieuws’ rubriek hebben. Enkele goede berichten voor de wereld die vermeld werden: “Perenbomen groeien uit tot rijk rif in Waddenzee: ook hoop voor oceanen'. Als test werd van zes afgedankte perenbomen een piramidevormig rif van 3 bij 3 meter gevormd, welke in de Waddenzee bodem verankerd werd. Na een jaar bleek dit ‘rif’ weer vol leven en broedplaatsen te zitten. Dat is fantastisch nieuws natuurlijk, dat dergelijke creatieve en vernieuwende ideeën een eenvoudige oplossing bieden voor wat een steeds groter probleem in alle zeeën en oceanen dreigt te worden.
Nog meer goed nieuws: Ruim 1800 vrijwilligers hebben in de voorgaande maand 6.081 kilo afval opgeruimd van de Nederlandse stranden! Ook raapten ze 27.854 sigarettenpeuken op langs de stranden van Schiermonnikoog tot en met het Zeeuwse Cadzand. Dit nieuws heeft wel twee kanten natuurlijk, fantastisch dat er mensen zijn die zich zo inzetten om de rommel van anderen te verwijderen om de natuur leefbaar te maken, aan de andere kant triest dat er nog zoveel rommel achtergelaten wordt. Maar belangrijk hoop te houden dat steeds meer mensen zullen inzien dat we allemaal op 1 kleine aardbol leven en er geen reserve voorhanden is...
Enkele bijzondere dagen in september zijn o.a. de Internationale Dag van de Liefdadigheid (5e), de Internationale Dag van Positief Denken (13e), World Clean Up Day (16e), Burendag (23e) en de Week tegen Eenzaamheid (28 sept. t/m 4 okt.). Ook allemaal zeer positieve doelstellingen!

Wereldwinkel Bedum Maandaanbieding September 2023 Glazen bekers kop schotels

Wereldwinkel Bedum Maandaanbieding September 2023 Glazen bekers kop schotels

Vrijwilliger bij de Wereldwinkel

Als je je thuis voelt in de warme sfeer van de wereldwinkel en een steentje bij wilt dragen om eerlijke wereldhandel tot stand te brengen, is het misschien iets voor jou om actief in de winkel mee te werken. Je kunt je aanmelden via onderstaande contactgegevens. We heten je van harte welkom!

Vriend van de Wereldwinkel

Door vriend van de wereldwinkel te worden, draag je een steentje bij aan eerlijke wereldhandel. Je ontvangt dan ook altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt.

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200

Openingsijden:
di./wo./do.: 13.00 - 16.30 u.
vr./za.: 10.00 - 16.30 u.

Facebook TwitterLinkedin
­