Bouw jij mee aan Bedum?

Wie behartigt uw belangen als u dat zelf niet meer kunt?

Het kan zomaar gebeuren: een ernstige ziekte, een ongeluk, een beroerte of dementie. Of u moet een operatie ondergaan en u weet niet hoe uit deze operatie komt of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Situaties die dan ontstaan waarin u geen grip heeft op belangrijke zaken zoals uw huis, uw verzorging of uw financiële zaken.

Maar u kunt de regie toch zelf in handen houden door het opmaken van een volmacht of een levenstestament. Een levenstestament is iets anders dan een testament. Een testament werkt na uw overlijden. Een levenstestament werkt tijdens uw leven en regelt uw zaken, wanneer u dat tijdelijk of permanent niet meer kunt of niet meer wilt.

In een levenstestament wijst u één of meer personen aan die u vertrouwt. U kunt aan deze persoon een volmacht geven om bijvoorbeeld uw financiële zaken te regelen of uw wensen op medisch gebied kenbaar te maken.

Ook kunt u op deze manier zorgen dat voor uzelf goede zorg wordt georganiseerd of dat de schenkingen of giften aan goede doelen gewoon doorlopen als u dat zelf niet meer kunt.

 Indien u geen volmacht of levenstestament heeft laten opstellen en u kunt tijdelijk of voor langere tijd geen beslissingen nemen, zal de kantonrechter een mentor, bewindvoerder of curator aanwijzen, zonder uw wensen daarin te volgen, aangezien u deze niet of tijdelijk niet meer kenbaar kunt maken.’

Wilt u weten of een levenstestament of volmacht in uw situatie gewenst is, neem dan contact met ons kantoor op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook TwitterLinkedin
­