Scholen op de skeelers IJsvereniging Bedum Hogeland Beweegt

De afgelopen twee weken hebben de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen in Bedum en Zuidwolde meegedaan aan skeelerclinics.

Ruim 440 kinderen kregen tips van een ervaren instructeur van Inline Sport en leerden de basisvaardigheden van het skeeleren.

Hogeland Beweegt heeft in samenwerking met de IJsvereniging Bedum deze clinics georganiseerd en aangeboden.Het was een zeer geslaagde activiteit waarbij er nu al gekeken wordt hoe het volgende jaar weer aangeboden kan worden aan de scholen. Hogeland Beweegt vindt het belangrijk om kinderen in beweging te krijgen en kinderen ook in aanraking te laten komen met zo breed mogelijk sportaanbod. Hierin is een mooie samenwerking ontstaan met de IJsvereniging Bedum, waarbij wordt ingezet op een jaarlijks terugkerende activiteiten binnen deze samenwerking!

“Het is mooi om te zien hoe enthousiast kinderen worden van het uitproberen van een nieuwe vorm van bewegen en hoe snel veel kinderen dit ook oppakken! Naast lekker bewegen komt ook het sociale aspect van de sport hier ook kijken. Kinderen die elkaar helpen en tips geven. We kijken er al naar uit om dit volgend jaar opnieuw te organiseren!” – Tom Ravenhorst, Sportcoach Hogeland Beweegt.

Facebook TwitterLinkedin
­