Nieuwe inschrijfronde Hogeland Beweegt van start

Sinds afgelopen maandag kunnen inwoners van de gemeente Het Hogeland weer kennismaken met tal van sporten via Hogeland Beweegt. Hogeland Beweegt is het online platform dat het sportaanbod van de verenigingen en sportaanbieders in de gemeente samenbrengt.

Inwoners van alle leeftijden kunnen zich tot en met 16 februari op hogelandbeweegt.nl inschrijven voor trainingen en cursussen van 18 sportaanbieders in 30 verschillende takken van sport; van kickboksen tot korfbal.

 “De gemeente wil inwoners die nog niet genoeg bewegen uitdagen om dit wel te gaan doen, het liefst van jongs af aan”, zegt sportwethouder Theo de Vries, “Met Hogeland Beweegt zie je in een oogopslag welke mogelijkheden er zijn in Het Hogeland. Ik hoop dat veel inwoners over de drempel stappen naar méér bewegen. Naast gezond en gezellig is samen sporten vooral ook erg leuk.”

Beweegteam

Hogeland Beweegt is een initiatief van het Beweegteam Het Hogeland. Het team adviseert en ondersteunt sporters, sportverenigingen en sportaanbieders in Het Hogeland. In het team werken de gemeente, Huis voor de Sport Groningen en Barkema en De Haan samen. Het team bestaat uit vakleerkrachten, sportcoaches, verenigingsondersteuners en sportconsulenten.

Toegankelijk

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is de kans om lid te worden van een vereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie en in bepaalde gevallen ook de sportattributen. Volwassenen kunnen een beroep doen op de Mee(r)doen-regelingen van gemeente.

Facebook TwitterLinkedin
­