Bouw jij mee aan Bedum?

Bedum Blues rekent in vierde kwart af met Celeritas-Donar

Zaterdag 2 oktober speelde het herenteam van Bedum Blues in Groningen. Tegen Celeritas-Donar 4 wisten de Bedumers overtuigend te spelen en zo de winst naar zich toe te trekken.

De wedstrijd begon slordig aan beide kanten. Pas na 1:40 stond de eerste score op het bord, een driepunter van Olaf Zomerdijk. Bedum kreeg weinig kans om een goede voorsprong op te bouwen. De Groningers verdedigden goed en boden stevig weerstand. goede aanvallen aan de kant van Bedum werden afgewisseld met een slordige verdediging. Een aantal schutters aan de kant van Bedum schoot het eerste kwart met scherp wat resulteerde in een 11-14 kwart stand.

Het tweede kwart gaf minder spanning dan het eerste. Celeritas kwam door twee scores in het begin van het kwart op voorsprong, 15-14. Zij wist de voorsprong niet uit te breiden en het lukte de mannen uit Bedum om van de kleine achterstand terug te komen. Nadat Bedum Blues op een voorsprong van 17-19 was gekomen lukte het beide clubs meer dan drie minuten niet om te scoren. Dit had niet enkel te maken met het goede verdedigen van beide ploegen, aanvallend liep het ook wat minder aan beide kanten. De ene slordige aanval werd gevolgd door de volgende. Bedum Blues wist het beste uit de mindere fase te komen. De eerste helft werd, door drie scores op rij, afgesloten met een 22-28 voorsprong voor de Bedumers.

Bedum Blues begon de tweede helft uitstekend. Door een aantal goede schoten lukte het de bezoekers om een voorsprong te pakken. Na 3 minuten in de tweede helft was de stand 29-39. Celeritas gaf zich niet gewonnen, maar het lukte de thuisploeg niet om veel punten dichterbij te komen. Na scores aan beide kanten wist Bedum Blues aan het einde van  het derde kwart zijn voorsprong te consolideren. Het derde kwart eindigde met een 40-49 tussenstand.

In het vierde kwart probeerden de groningers de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Wederom wisten de bezoekers twee scores op rij te noteren, waardoor zij terug kwamen tot 5 punten, 44-49. Door de aanmoedigingen van het toegestroomde uitpubliek en een domme persoonlijke fout van Celeritas-Donar mocht Geoffrey Ionescu aanleggen voor drie vrije worpen. Alle drie werden benut waardoor de bezoekers weer op acht punten voorsprong kwamen. De thuisploeg kwam nog terug tot zes punten, maar door twee goed uitgevoerde aanvallen na slordigheden van Celeritas was de genadeklap gegeven. Bij een stand van 48-59 kwam er een time-out van Celeritas en werd het uitpubliek opgehitst door de uitploeg waardoor bij de thuisploeg het moraal was verdwenen. Na de time-out liepen de bezoekers weg naar 48-65. De handrem ging er bij de Bedumers op en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld, eindresultaat: 53-67 voor Bedum Blues.

Scores Bedum Blues: Olaf Zomerdijk 21, Jos Hagting 13, Marco Groefsema 9, Remi Haveman 7, Thomas Padje en Geoffrey Ionescu 5, Yvan Zomerdijk 4 en Robert Meuleman 3