Bouw jij mee aan Bedum?

Haren - Het Groninger Landschap organiseert in de maand MAART leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden. 

het groninger landschap foto vliegende grutto

18 maart: Weidevogels spotten in de Oostpolder. Ook zo benieuwd of de eerste grutto's er al weer zijn? Ga mee wandele! Met de gids van het Groninger Landschap loop je vanaf de kop van de Osdijk een mooie route naar de uitkijktoren langs de boorden van het Zuidlaardermeer. Onderweg speur je naar de vele weidevogels, zoals de kievit, grutto, wulp en mogelijk zelfs een zeearend. De gids zoekt met je mee en licht toe. We vertrekken op tijd, dus kom ook tijdig!

Start om 9.00 uur aan het eind van de Osdijk, ter hoogte van het fietspad richting uitkijktoren, Osdijk 4 te Noordlaren. Deelname is gratis. De tocht is zo'n 4km lang over onverharde paden, ons advies is om warme waterdichte stevige schoenen te dragen. Vergeet de verrekijker niet! Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Aanmelden via onze website

het groninger landschap foto lepelaars

19 maart: Hoe gaat het met de lepelaar in Nederland? Petra de Goeij, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, neemt ons mee in het leven van de lepelaar.

Start om 11.00 uur vanuit Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk Groningen. Deelname is gratis, aanmelden via onze website

het groninger landschap foto ennamaborg midwolda geert job sevink

19 maart: Stinzenplanden rondom de Ennemaborg. Heerlijke voorjaarswandeling bij de borg. In het voorjaar is er op het borgterrein een kleurrijke bloemenpracht te zien van bloeiende bolgewassen die kenmerkend is voor oude borgterreinen. Tijdens de wandeling wordt er verteld wat er allemaal voor soorten te zien zijn.

Start om 13.00 uur Bezoekerscentrum Ennemaborg (Koetshuis). Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via onze website

het groninger landschap foto speurtocht

19 maart: GPS- Fotospeurtocht door het Coendersbos. Je kunt met een groep komen (5 á 6 personen) of je aansluiten bij een ander groepje. Gidsen ondersteunen deze activiteit. Met behulp van GPS-apparatuur ga je op zoek naar foto’s.  Heb je die gevonden, dan staat hierop een vraag of een opdracht. Een spannende middag in de natuur ook leuk voor de hele familie.

Start om 13.00 uur vanaf de Coendersborg, Hoofdweg Nuis. Deelname is gratis voor beschermers, niet beschermers betalen € 2,50 (kids tot 12 jaar gratis). De route is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 

Klik hier voor meer informatie.

het groninger landschap foto ennamaborg midwolda geert job sevink

22 maart: Schatzoeken rond de Ennemaborg. Kinderen krijgen een route mee die ze moeten lopen. Onderweg verzamelen ze letters. Bij aankomst aan het einde van dw route vormen de letters een woord. Dit woord is ook de plek van de schatkist is verstopt. In de schatkist ligt een kleine surprise voor iedere deelnemer.

Start om 14.00 uur vanaf de Ennemaborg (Koetshuis). Deelname is gratis. Wel graag even aanmelden via onze website

~~~~~

Tot ziens in het Groninger landschap.

Facebook TwitterLinkedin
­