Bouw jij mee aan Bedum?

Ruilkring Het Hogeland weer bij elkaar binnenkort, kom je ook ?

Ruilkring Hogeland is een vereniging van mensen die, zonder tussenkomst van geld, goederen en diensten aanbieden. De naam Ruilkring Hogeland bestond al voordat de Gemeente Hogeland een feit werd, en de leden komen voor een deel uit de dorpen waaruit nu gemeente Hogeland bestaat. Maar ook buiten deze regio zijn mensen lid.

Duurzaamheid en omzien naar elkaar  zijn uitgangspunten van Ruilkring Hogeland. De vereniging heeft circa 70 leden. Graag zien we dat aantal nog flink groeien, want hoe meer leden, hoe meer vraag en aanbod en dat is alleen maar gunstig. Kijk eens op onze website wat er allemaal gevraagd en aangeboden wordt, wat de spelregels zijn etc.: www.ruilkringhogeland.nl.

Om vrij met alle leden te kunnen handelen of diensten af te nemen is een virtuele munt,de pangel , bedacht. Als je lid wordt van Ruilkring Hogeland betaal je € 12,00 per jaar en krijg je een startkapitaal van 30 pangels, zodat je meteen kunt gaan handelen. Met de contributie worden dingen betaald die nu eenmaal niet met pangels betaald kunnen worden, zoals bijvoorbeeld  zaalhuur, drukwerk, etc.

Ruilkring Hogeland houdt maandelijks een ledenbijeenkomst, meestal in Winsum, maar soms in een ander dorp bij een van de leden thuis. Behalve voor leden zijn op deze bijeenkomsten ook belangstellenden van harte welkom. Je kunt dan kennismaken met leden en bestuur, je eventuele vragen stellen en kijken hoe gezellig het is.

De eerstvolgende ledenbijeenkomst is zaterdag 25 juni a.s., bij mooi weer bij een van de leden thuis, hopelijk buiten, anders in Winsum, van 14.00-16.00 uur.

We hebben ruim 400 volgers op facebook, die dus wel belangstellend zijn, maar de stap om lid te worden nog niet gemaakt hebben. Graag willen we kennis met jullie maken. Meld je aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan de locatie door. Koffie en thee zijn gratis.

Ben jij erbij op 25 juni?

Daarna is er twee maanden geen ledenbijeenkomst. We hopen dan in september weer bij elkaar te komen, dat ligt eraan hoe Corona zich gaat gedragen. Dus pak je kans en kom op 25 juni a.s. naar de ledenbijeenkomst.

Voel je welkom want je bent welkom.

Facebook TwitterLinkedin
­