Bouw jij mee aan Bedum ?

Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen organiseert voor 2022  het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken.

 

Evenement is wegens Corona verplaatst naar dinsdag 21 juni 2022

 

Eerste aanmeldingen zijn binnen !

Bedum -  Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen organiseert voor 2022  het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken. Ondanks alle verscherpte beperkingen in verband met de corona perikelen zijn we druk bezig met de voorbereiding. Uiteraard zijn we wel afhankelijk van alle ontwikkelingen. We hebben goede hoop dat de kookwedstrijd doorgaat op vrijdag 18 februari 2022.  En daarbij willen we ons concentreren op de KOOKWEDSTRIJD .  Wie maakt de lekkerste SNERT  -  STAMPPOT ! Zoals gezegd alleen de KOOKWEDSTRIJD vind plaats !

De presentatie gaan we op een andere manier invullen. Als deelnemer gaat u thuis een leuk - boeiend - eigen idee  filmpje maken.  Dat filmpje stuurt u ons toe voor 4 februari 2022.  De  jury zal zich erover buigen , geeft punten voor het geheel, maar kiest ook de mooiste presentatie eruit.

Voor de 27ste keer zal het evenement plaats vinden op vrijdag 18 februari 2022 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.

Het Alfa-college Kluiverboom is samen met enkele klassen druk met de voorbereidingen bezig. De studenten worden ingezet met een College opdracht  voor het opstellen van een draaiboek en begeleiding van de deelnemers en ook de te verwachten bezoekers goed te ontvangen.

Het Alfa-college Kluiverboom raakt langzamerhand in de snert en stamppot sfeer.

Tijdens de jubileum editie van 25 jaar WK Snertkoken is Snertkoken bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Met deze erkenning zijn we erg blij , we zien dan ook weer uit naar de 27ste editie", aldus voorzitter van Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen Henk van der Velde.

De belangstelling voor deelneming aan de 27ste editie van het BAUHAUS WK SNERTKOKEN en WK HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 18 februari 2022 in Groningen is wederom  groot. Er hebben zich uit het hele land reeds een aantal deelnemers ingeschreven. Dus wacht niet te lang met aanmelden! Deelnemers kunnen zich inschrijven via het inschrijvingsformulier op de website www.oudhollandsegerechten.nl  . Voor info kun je een mail  sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – en originaliteit. En daarnaast punten voor het mooiste filmpje.

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren opscheplepel.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­