Bouw jij mee aan Bedum ?

Een lichtje in donkere tijden - De peuterspeelzaal Onderdendam

In de weken voor het feest van Sint Maarten hebben de peuters van De peuterspeelzaal Onderdendam lichtjes versierd om rond te kunnen brengen in Onderdendam. “Samen met De Verzoamelstee hebben we gekeken welke mensen in Onderdendam wel zo’n lichtpuntje zouden kunnen gebruiken. We wilden de mensen laten weten dat we aan ze denken, in deze rare tijd,” vertelt peuterjuf Alet Doesburg. “Ik merkte dat ik zelf echt moeite heb met deze periode, met alle beperkingen die ons opgelegd worden, en alle maatregelen die we moeten treffen. Niets lijkt meer normaal.” Ze besloot dat gevoel om te zetten in iets positiefs, omdat ze merkte dat meer mensen hiermee worstelden.

Een deel van de lichtjes heeft Alet samen met de peuters rondgebracht en de reacties waren hartverwarmend. “Ook ik heb een rondje gemaakt. De mensen waren blij verrast en het leverde mooie gesprekken op bij de voordeuren,” zegt Roos Kotterer, voorzitter van Stichting Onderdendam Speelt.

Een lichtje in donkere tijden - De peuterspeelzaal Onderdendam 

Afgelopen maandag en dinsdag vierden de peuters hun eigen feestje! Sinterklaas kwam op bezoek op de peuterspeelzaal. “Ook dit feest wilden we zo normaal mogelijk laten doorgaan,” vertelt Roos Kotterer. Natuurlijk waren er aanpassingen nodig, er moest bijvoorbeeld een grotere zaal gehuurd worden in het Dorpshuis Zijlvesterhoek waar de peuterspeelzaal gevestigd is. “Hoewel het anders was dan andere jaren, hebben we een gezellig feest gevierd,” vertelt peuterjuf Alet. “De peuters zaten met één ouder of opa of oma aan een tafel en hebben allemaal genoten van het bezoek van Sinterklaas en Piet.”

Dankzij een prachtige gift van ’t NUT Onderdendam bracht Sinterklaas dit jaar niet alleen cadeautjes voor de peuters zelf mee, maar ook twee grote cadeaus voor alle peuters van de peuterspeelzaal. “Het is mooi om te zien dat in dit soort donkere tijden, ook nog dit soort mooie dingen gebeuren,” vindt Alet Doesburg.

Facebook TwitterLinkedin
­