Bouw jij mee aan Bedum?

Vebreed de Eemshavenweg N46 van stad Groningen tot de Eemshaven

HET HOGELAND – De JOVD Groningen vindt dat de algehele N46 bekend als de Eemshavenweg een vierbaansweg moet worden. De bedrijven in gemeente Het Hogeland en de Eemshaven moet snel aangepakt worden. Een bestendige infrastructuur voor de toekomst is volgens de JOVD Groningen belangrijk. Het stimuleert en versterkt de economie en maakt de provincie aantrekkelijker voor bedrijven.

De maximumsnelheid en de doorstroming zijn een doorn in het oog bij de JOVD Groningen. Momenteel is de tweebaansweg een verschrikkelijke ontsluiting. Voorzitter Thomas Pauwels: “Het is van de zotte dat een industriegebied van landelijk belang slecht bereikbaar is.” Volgens de JOVD Groningen houdt het vrachtverkeer automobilisten op en zouden mogelijkheden om in te halen te weinig zijn. Volgens de JOVD Groningen zouden meer bedrijven in de gemeente Het Hogeland baat hebben bij een verbreding van de N46

De JOVD Groningen is het niet eens met de huidige plannen die nu bestaan uit het uitbreiden naar een vierbaansweg tot aan Middelstum. Pauwels: “Het geld voor de verbreding van N33 is grotendeels verloren gegaan aan de nieuwe ring rondom Groningen. Een goede ontsluiting voor de ringweg is beter dan de Eemhavenweg voor een deel te verbreden en in de toekomst de N33 weer te gaan aanpakken. De provincie moet dit meenemen in haar plannen voor de komende vier jaar”

De provincie Groningen moet nu juist de totale verbreding van een vierbaansweg voor de N46 werkelijkheid gaan maken. “Met half werk los je helemaal niets op. Je moet je verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor een bestendige infrastructuur tussen de Eemshaven en de stad Groningen”, aldus Thomas Pauwels.

Facebook TwitterLinkedin
­