Bouw jij mee aan Bedum ?

Verhuizing Afghanen naar containerwoningen in Winsum en Uithuizen

 

Op zondag 6 en maandag 7 november 2022 verhuizen 500 Afghanen van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp naar tijdelijke woningen in Winsum en Uithuizen.

De opvangplaatsen

De mensen blijven 2 jaar wonen in containerwoningen bij bedrijventerrein Het Aanleg in Winsum en bij zwembad De Dinge in Uithuizen. Ze wonen daar zelfstandig, met begeleiding van het COA. Ze krijgen leefgeld zodat ze zelf boodschappen kunnen doen en koken in gezamenlijke ruimtes. De mensen houden hun eigen omgeving en huis schoon en de kinderen gaan naar school. Beide opvangplaatsen hebben een receptie en 24-uurs beveiliging. Het COA gebruikt huisregels en gedragsregels en er een is klachtenregistratie.

Inburgeren

De Afghanen bouwen in Nederland een nieuw bestaan op. Het COA gaat lessen verzorgen over de Nederlandse taal en cultuur. En ze krijgen persoonlijke begeleiding en hulp bij het zoeken van werk in onze gemeente. Het COA werkt aan activiteiten waardoor de Afghanen kunnen inburgeren in de gemeente. Daarin werkt het COA samen met de gemeente, dorpsverenigingen, sportverenigingen, kerken en andere maatschappelijke organisaties

Meer informatie

Kijk op hethogeland.nl/plannen-en-projecten/opvang-afghanen.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­