Bouw jij mee aan Bedum?

Groot feest voor s Heeren Loo in Bedum - Opmaat Bedum

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Stichting Opmaat zich vestigde in Bedum, tegenwoordig beter bekend als 's Heeren Loo. In de loop der jaren heeft ’s Heeren Loo zich in de regio ontwikkeld tot een van de grootste zorgaanbieders voor mensen met een beperking, met zorgwoningen, maar ook poliklinieken, gezinshuizen en zorgboerderijen in heel Groningen, Friesland en een deel van Drenthe.

’s Heeren Loo liet haar jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Op een zonovergoten zaterdag was het groot feest voor alle cliënten, verwanten, vrijwilligers, (oud-)medewerkers, buren en andere betrokkenen. De dag begon ’s ochtends al met tal van feestelijke activiteiten voor met name de cliënten.

Muziekkunstenaar Arthur van Poppel - Groot feest voor s Heeren Loo in Bedum

Veel activiteiten voor cliënten

Muziekkunstenaar Arthur van Poppel kwam langs met zijn muzikale auto en dweilorkest ‘De BlauwBloezen’ ging langs bij alle zorgwoningen in Bedum. Ook werden er vele mooie ritjes gemaakt in de huifkar, het mini-reuzenrad en in de draaimolen speciaal voor rolstoelen. Poppentheater Peterselie en shantykoor Zoutkamp kwamen langs voor mooie voorstellingen, en studenten van Noorderpoort boden een leuk en gevarieerd programma van sport, spel en creatieve activiteiten. En natuurlijk ontbraken hamburgers, braadworsten en ijsjes niet.

Ook de burgemeester kwam langs

’s Middags spraken Henk Jan Bolding, burgemeester van gemeente Het Hogeland, Ernst Klunder, lid van de raad van bestuur en Dytmer Hettinga, regiodirecteur officiële welkomstwoordjes tot alle genodigden. Daarna zong een aantal cliënten een speciaal voor de gelegenheid geschreven jubileumlied. Dit lied werd met veel enthousiasme en uit volle borst meegezongen. Ook lieten cliënten speciaal voor deze gelegenheid hun kunsten zien en horen. Op het podium in de grote feesttent, maar ook in speciaal daarvoor opgestelde kraampjes. Van jongleren tot zingen, gitaar spelen of je schilderijen of gewonnen bekers laten zien: alles kon en mocht.

Optreden Jannes - Groot feest voor s Heeren Loo in Bedum

Jannes

Een van de hoogtepunten van de dag was het optreden van zanger Jannes. Hij kreeg alle handen in de lucht. In een mum van tijd had hij iedereen aan het dansen en klommen er wel tien cliënten op het podium. Toen Jannes zich tussen het publiek mengde ging het dak er af. Daarnaast waren er nog vele leuke optredens van cliënten zelf en van de band Deadline. Al met al een geslaagde dag, vol met blije gezichten van cliënten, hun familie en medewerkers.

Over ’s Heeren Loo

's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten. 's Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedrags­wetenschappelijke specialisten verbonden. Met ruim 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder. www.sheerenloo.nl

Facebook TwitterLinkedin
­