Bouw jij mee aan Bedum ?

De opwarming van de aarde leek even heel ver weg in de voorgaande maand, vooral in ons noordelijke gebied. Naar het schijnt gaat nu de temperatuur dan eindelijk weer wat oplopen, we zullen het zien...

Ook zijn er in juni, evenals in de voorgaande maanden, weer diverse internationale dagen, waarvan we enkele belangrijke onder de aandacht willen brengen. Zo is het op 12 juni de ‘Internationale Dag tegen Kinderarbeid’, een dag om eens stil te staan hoe bewust we ons er eigenlijk van zijn bij welke van onze aankopen kinderarbeid een rol speelt. En hoe gaan we hiermee om? Blijven we het kopen, dan blijft kinderarbeid bestaan, stoppen we met kopen, welk alternatief is er dan om de gezinnen van deze kinderen te helpen voorzien in de eerste levensbehoeften? Belangrijke vragen waar een antwoord op nodig is...

Op 20 juni is het ‘Wereldvluchtelingendag’. In alle dorpen van onze gemeente wonen en leven vluchtelingen, afkomstig uit diverse culturen. Hebben we al eens kennis met hen gemaakt, weten we iets van hun leven? Alle culturen hebben een overlappingsgebied met elkaar: behoefte aan menselijk contact, waardering en respect. Vanuit dat overlappingsgebied kun je gemakkelijk contact leggen met elkaar, een warme glimlach doet al heel veel goed. Bovendien is het erg leerzaam en verrijkend om nieuwe, tot nu toe onbekende, wetenswaardigheden van elkaars cultuur te leren kennen.

En dan is het op 23 juni de ‘Dag van de Mantelzorger’, waar met recht de aandacht op gevestigd wordt, want in onze samenleving zijn steeds meer mensen afhankelijk van de vrijwillige hulp van mantelzorgers, die naast hun eigen vaak al erg gevulde, drukke leven, met liefde een steentje bijdragen in de zorgtaken.

Natuurlijk vergeten we ook 18 juni niet: in ons land wordt dan ‘Vaderdag’ gevierd. Een dag die in vele landen over de hele wereld, op diverse data en op een geheel eigen manier gevierd wordt. Zo is het in Thailand traditie om deze dag in het roze gekleed te gaan en worden er bloemen gegeven aan vaders en grootvaders. In andere landen is er meer sprake van een ‘mannendag’, vrouwen verwennen op die dag alle mannen die belangrijk zijn in hun leven, alsmede hun manlijke collega’s en kennissen met kleine cadeautjes. In Duitsland, waar Vaderdag altijd op Hemelvaartsdag valt, is het traditie er als ‘mannen onder elkaar’ op uit te trekken, voor een uitstapje of wandeling en picknick, met bolderwagens vol wijn en bier, waarbij flink gedronken mag worden, want het doel van deze dag is even vrij te zijn van alle ‘vaderlijke verplichtingen’...

wereldwinkel bedum kortingsactie doppers

Kortingsactie Doppers

In de week van de ‘Omloop van Bedum’, 10 t/m 17 juni zijn de Doppers afgeprijsd van € 13,95 naar € 11,95.

Houdt vader van een wandeling, fietstocht of een dagje in de zon, dan heb je hiermee een geschikt Vaderdag cadeau gevonden!

Ook help je met deze aankoop de plastic afvalberg te verminderen; hard nodig voor het milieu...

Vrijwilligers

Als je je thuis voelt in de warme sfeer van de wereldwinkel en verwantschap voelt met de doelstelling eerlijke wereldhandel tot stand te brengen, lijkt het je misschien wel wat om actief in de winkel mee te werken. Je bent van harte welkom! Je kunt je aanmelden via onderstaande contactgegevens.

Vriend van de Wereldwinkel

Door vriend van de wereldwinkel te worden, draag je een steentje bij aan eerlijke wereldhandel. Ook ontvang je dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

Wereldwinkel Wizzelwaark                       

Grotestraat 32 Bedum                                         
www.wereldwinkelbedum.nl                                                                                 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200

Openingstijden:

di./wo./do.: 13.00 - 16.30 u.
vr./za.: 10.00 - 16.30 u.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­