Bouw jij mee aan Bedum?

De korfballers van DWA/Argo speelden afgelopen zaterdag het returnduel tegen Spannum. In het vorige duel wist DWA/Argo nog te winnen met 16-12. Het was voor beide ploegen erg belangrijk om  de punten te behalen in de strijd tegen degradatie. Na een ruststand van 10-9 bleven de punten echter in het Friese Easterein, want het werd 19-17 voor Spannum.

DWA Argo laat kans liggen tegen Spannum uit het Friese Easterein

Onderin de tweede klasse is de strijd tegen degradatie nog lang niet beslecht. Met name de strijd tussen de ploegen om niet op de voorlaatste plaats te eindigen is een spannende. Er zijn nog verschillende ploegen die in die strijd verwikkeld zijn en zaterdag kon DWA/Argo een mooie slag slaan, als het zou winnen van Spannum. Dan zou er een gat van vier punten zijn geslagen met Spannum. Beide ploegen kenden dit belang.

DWA/Argo startte met Yarin Smedema en Nick Brandsma langs de lijn. Spannum wist de score te openen, waarop Lieke Stoepker en Jildau Smedema antwoord gaven namens de gasten. Het was gelijk al duidelijk dat dit een zwaarbevochten pot zou worden vanuit beide kampen. De toon was gezet en beide ploegen streden om iedere bal. Om en om vielen de doelpunten tot aan de stand van 4-4. Hierna wist Spannum een gaatje te slaan van twee doelpunten. Natasja van der Laan-Schuuring wist de 6-5 binnen te schieten, maar wederom lukte het Spannum om het gaatje van twee verschil te maken. Na de score van Spannum, zorgden Lieke Stoepker (2x) en Ole Smedema namens DWA/Argo dat de stand in het voordeel van de Winsumers en Bedumers kwam te staan. Maar zo snel als DWA/Argo de voorsprong nam, zo snel knokte Spannum zich weer terug met twee treffers. Zo werd het 9-8. Met nog een paar minuten tot de rust, trok wederom Lieke Stoepker de stand gelijk. In de laatste minuut van de eerste helft wist Spannum nog de tiende treffer te scoren en zo gingen de ploegen de rust in met een 10-9 stand.

In de rust benadrukte trainer-coach Lisette Hamminga van DWA/Argo dat de ploeg haar eigen spel moest blijven spelen en zich niets moest aantrekken van de onsportieve geluiden vanuit de kant en de tegenstanders. Bovendien moest de ploeg zo min mogelijk overtredingen proberen te maken. De scheidsrechter kende namelijk vrij snel aan Spannum een vrije bal of strafworp toe, waarin zij vaak trefzeker waren.

Direct na rust wist Jildau Smedema de gelijke stand weer op het scorebord te zetten. Hierna sloeg Spannum opnieuw een gaatje van twee verschil waardoor DWA/Argo andermaal tegen een achterstand aankeek. De doelpunten vielen om en om, maar het lukte DWA/Argo niet om de gelijkmaker te maken of zelfs een voorsprong te nemen. Met een stand van 15-13 wist DWA/Argo toch het hoofd koel te houden, want de gasten waren drie maal trefzeker door Lieke Stoepker, Tom van der Laan en Natasja van der Laan-Schuuring. Deze doelpunten zorgden voor een stand van 15-16 in het voordeel van DWA/Argo. Het was een spannende wedstrijd en onduidelijk wie de winnaar van deze pot zou worden. Met nog tien minuten te spelen kon het nog alle kanten op gaan. Na de stand van 15-16 was het Spannum dat drie maal tot scoren kwam. Zo werd de stand 18-16. DWA/Argo keek opnieuw tegen een achterstand aan en met nog slechts drie minuten te spelen lukte het DWA/Argo niet om hier nog een punt uit het vuur te slepen. Ole Smedema maakte nog wel de 18-17, maar verder dan dat kwam DWA/Argo niet. Nadat Spannum de laatste treffer maakte, floot de scheidsrechter af. De eindstand werd 19-17. Door dit resultaat staat DWA/Argo nu samen met Spannum op de voorlaatste plaats en is er nog van alles mogelijk in de poule.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitduel. Dit maal reizen de spelers af naar Haulerwijk om het op te nemen tegen DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK. De vorige keer verloor DWA/Argo met 16-19. Het duel zal om 17:00 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (6x), Jildau Smedema (4x), Natasja van der Laan-Schuuring (3x), Tom van der Laan (2x), Ole Smedema (2x).