DWA/Argo komt tekort in Stadskanaal

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag in Stadskanaal verloren van de medekoploper Stadskanaal’74. In het tweede kwart van de wedstrijd namen de Oost-Groningers afstand van DWA/Argo en uiteindelijk werden de Winsumers en Bedumers met 25-15 terug naar huis gestuurd.

Zaterdag speelde DWA/Argo zonder Lieke Stoepker. Zij was ook in de eerste ontmoeting met Stadskanaal niet van de partij. Toen werd verloren met 16-17 en dit maal wilde DWA/Argo zich revancheren.

Met Lisanne Pettinga op de plek van Stoepker begon de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten stond er 0-2 op het scorebord door treffers van Twan Eshuis en Tycho Schuuring. Vervolgens kwam het antwoord van Stadskanaal met vier treffers op rij. Hierdoor moest DWA/Argo in de achtervolging. Het lukte niet om op gelijke hoogte te komen, want steeds als DWA/Argo scoorde had Stadskanaal een antwoord klaar. Zo ging het scoren op en neer tot 8-6. Bij DWA/Argo waren Tom van der Laan, Twan Eshuis en Tycho Schuuring nog trefzeker geweest. Bij Stadskanaal kwam het helemaal van de heren en deze waren zaterdag dan ook erg op schot. Uiteindelijk kwamen zaterdag 22 van de 25 doelpunten van Stadskanaal uit handen van de heren.

Na 8-6 sloeg Stadskanaal een gat naar 12-6. Bij deze ploeg leidde in deze fase bijna elk schot tot een doelpunt, terwijl het bij DWA/Argo maar niet wilde lukken om tot een score te komen. Sanne Schuuring doorbrak met een rake doorloopbal de impasse aan de kant van de gasten, maar voor rust schoten de Oost-Groningers nog twee maal raak, waardoor het 14-7 was toen de scheidsrechter voor de pauze floot.

Na de pauze wilde DWA/Argo wel in de achtervolging en dat kwam meteen tot uiting in een goal van Tycho Schuuring, maar Stadskanaal liet het niet toe dat DWA/Argo dichterbij kwam. Sterker nog: de heren van de thuisploeg leken vleugels te hebben gekregen, want bijna elk schot trof doel. Zo werd het 18-8, alvorens Susan Wieringa namens DW/Argo weer wat terug kon doen. Ook de in het veld gekomen Lynn van der Kroft scoorde van afstand, maar het gat was daarmee nog steeds tien doelpunten tussen beide ploegen. De wedstrijd, die feitelijk al lang beslist was, ging met een verschil van tien doelpunten richting eindsignaal. Het werd via 21-11 en 23-13 uiteindelijk 25-15.

De spelers van DWA/Argo kwamen gedesillusioneerd van het veld. De zo gewenste revanche was er niet van gekomen en had er ook geen moment in gezeten.

Aanstaande zaterdag krijgt DWA/Argo een nieuwe kans op een goed resultaat. Dan komt Leeuwarden naar Winsum toe. De vorige ontmoeting werd in de slotseconden in het voordeel beslist voor DWA/Argo met een 21-22 uitslag. De Friezen zullen zich waarschijnlijk graag willen revancheren. De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur.

Scores DWA/Argo: Twan Eshuis (4), Tycho Schuuring (3), Tom van der Laan (3), Sanne Schuuring (2), Lisanne Pettinga (1), Susan Wieringa (1) en Lynn van der Kroft (1).