DWA/Argo sluit najaarscompetitie af met winst

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag Olympia uit Twijzel voor de tweede maal weten te verslaan. Na een gelijkopgaande eerste helft en een lastig begin van het tweede bedrijf, sloegen de Winsumers en Bedumers in het laatste kwart toe. Een 9-12 achterstand werd omgebogen in een 14-12 overwinning. Door dit resultaat heeft DWA/Argo zich veilig weten te spelen en is het verzekerd van lijfsbehoud. Olympia is gedegradeerd.

Zaterdag was de laatste ronde van het najaars-veldseizoen. Zowel het kampioenschap als wie er zou gaan degraderen, was nog niet duidelijk. DWA/Argo moest zorgen dat het tegen de gasten uit Twijzel minimaal een punt zou pakken, om zeker te zijn van lijfsbehoud. Olympia daarentegen wist dat het minimaal moest winnen om nog enige kans te maken op het uitkomen in de zelfde klasse in het komende voorjaar.

Vanaf het begin van de wedstrijd deden DWA/Argo en Olympia weinig voor elkaar onder. Het werd een gelijkopgaande strijd. Het was aan het begin ook duidelijk dat de scheidsrechter het kort hield. Daarom kwamen vier van de eerste vijf thuistreffers voort uit toegekende strafworpen, terwijl er bij de tegenpartij van de eerste vijf treffers ook twee strafworpen verzilverd waren.

Tot aan de rust bleef het spannend en wisselden de ploegen elkaar af met scores. De pauze werd bereikt bij de stand van 8-8.

Na de pauze zorgde Lieke Stoepker voor de 9-9, maar hierna ging het mis aan de kant van de Winsumers en Bedumers. Inmiddels had Yarin Smedema het veld moeten verlaten door een charge van een van de heren van Olympia en ook in deze fase schuwden met name de Friese heren het fysieke spel niet. De scheidsrechter zag zich dan ook genoodzaakt om een van de heren een gele kaart te tonen en dat is in het korfbal iets wat niet zo vaak voorkomt. Overigens is typerend voor de Friezen dat er dit seizoen in zes competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd al 6 gele kaarten zijn ontvangen….Het lijkt er op dat met name de heren van Olympia zichzelf maar eens een spiegel moeten voorhouden, want veel van wat er gebeurt lijkt niet echt op het korfbalveld thuis te horen.

DWA/Argo liet zich door het fysieke spel uit de wedstrijd halen en ineens kwam Olympia op 9-12 door drie rake afstandschoten. Op dat moment nam coach Lisette Hamminga een time-out en hield ze de ploeg voor om zich niet op te laten naaien. DWA/Argo moest uitgaan van de eigen kracht en daarmee had de time-out een duidelijke boodschap. Gedreven en vol energie ging de thuisploeg in de achtervolging en door treffers van Tom van der Laan en Tycho Schuuring (2) kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte, 12-12. Duidelijk was dat Olympia niet meer kon klaar spelen wat even ervoor wel lukte en DWA/Argo nam dan ook het initiatief over in de wedstrijd. Tom van der Laan schoot andermaal raak en invalster Lisanne Pettinga besliste, net als in het uitduel, de wedstrijd door vlak voor tijd van afstand 14-12 binnen te schieten. Daarmee was de eindstand bereikt en bleven de punten in Winsum.

Na de wedstrijd nam de ploeg afscheid van de vertrekkende Lieke Stoepker. De 19 jarige speelster gaat het met ingang van de zaalcompetitie op een hoger niveau proberen. Ze gaat spelen bij de Groninger studenten van De Parabool die in de eerste klasse uitkomen. Het zal voor DWA/Argo een flinke aderlating betekenen, aangezien Stoepker vaak goed is geweest voor een flink aantal treffers.

Hoe dan ook: de korfballers gaan zich nu opmaken voor de zaalcompetitie. Deze begint op 11 november met een thuiswedstrijd. Exacte info is nog niet bekend.

Scores DWA/Argo: Tycho Schuuring (3), Tom van der Laan (3), Yarin Smedema (2), Twan Eshuis (2), Lieke Stoepker (2), Sanne Schuuring (1) en Lisanne Pettinga (1).

Uitslagen:

DWA/Argo          - Olympia        14-12
Stadskanaal ’74   - Leeuwarden     25-17

Eindstand 3e klasse 01

Stadskanaal       6-9
DWA/Argo          6-7
Leeuwarden        6-5
Olympia           6-3

Facebook TwitterLinkedin
­