DWA Argo pakt belangrijke winst tegen DTL uit Hantum

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Op het eigen veld in Winsum werd revanche genomen op DTL uit Hantum. De Friezen wisten op 11 mei nog te winnen met 15-12, maar zaterdag was DWA/Argo duidelijk de betere partij. Na een ruststand van 9-4 kon DWA/Argo in het tweede bedrijf de tegenstanders op afstand houden en zo werd er met 16-12 gewonnen.

Zaterdag speelde Jildau Smedema weer, na een aantal weken afwezigheid. Hierdoor begon haar zus Yarin op de bank. Bij de heren is Sjouke Hoekstra nog altijd niet voldoende hersteld en daardoor maakt Twan Eshuis het seizoen af op zijn plek.

Vanaf het begin begon de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga scherp. Al binnen twee minuten stond er 2-0 op het scorebord. Sanne Schuuring en Lynn van der Kroft wisten elkaar mooi vrij te spelen en zo elk te scoren. Na 2-1 kwam ook het derde doelpunt uit handen van een dame, want Jildau Smedema schoot van afstand 3-1 binnen. Toen DTL op 3-2 kwam was ook Ole Smedema succesvol van afstand en zo stond er na zes minuten al 4-2 op het scorebord.

Bij deze stand stokte het enigszins bij de thuisploeg. De aanvallen liepen even wat stroef en hierdoor bleven thuisdoelpunten meer dan tien minuten uit. DTL kon op gelijke hoogte komen, maar vervolgens herpakte de thuisploeg zich weer. Twan Eshuis schoot van afstand raak en even later waren ook Ole Smedema, Tom van der Laan en Lieke Stoepker van afstand trefzeker. DTL had het duidelijk lastig tegen het strakke verdedigen van DWA/Argo en kon er niets tegenin brengen. Ole Smedema bepaalde in de slotminuut de pauzestand op 9-4.

Na de rust kwam DTL toch weer dichterbij. Drie doelpunten op rij maakten dat het weer enigszins spannend werd, 9-7. Ole Smedema zorgde er met een rake vrije bal voor dat het gaatje niet nog kleiner werd, maar juist weer groter. Wat volgde was een strijd waarin DTL aandrong, maar niet bij machte was om te scoren, tegen DWA/Argo dat verwoede pogingen deed om weer uit te lopen. Uiteindelijk gebeurde dat laatste. Ineens vielen de schoten wel weer goed en zo scoorden Sanne Schuuring, Lieke Stoepker en Tom van der Laan binnen enkele minuten achter elkaar. Hierdoor werd het 13-7. DWA/Argo had met nog ruim tien minuten te gaan de overwinning bijna op zak. DTL wilde echter nog niet opgeven en zorgde nog voor 13-8 en 13-9, maar Lieke Stoepker en Twan Eshuis (met twee rake schoten) maakten aan alle illusies een eind door samen te zorgen voor 16-10. In de laatste minuut maakte DTL nog twee goals, maar de winst kwam voor DWA/Argo niet meer in gevaar. Eindstand 16-12.

DWA/Argo houdt door deze winst kans op lijfsbehoud. Het zal in de komende twee wedstrijden nog zeker moeten winnen en is dan ook afhankelijk van andere uitslagen, om van de laatste plaats af te geraken. Komende zaterdag speelt DWA/Argo om 15.30 uur in Ureterp tegen Oerterp/VKC. Die ploeg staat aan kop en kan bij winst kampioen worden.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (4), Twan Eshuis (3), Lieke Stoepker (3), Sanne Schuuring (2), Tom van der Laan (2), Lynn van der Kroft (1) en Jildau Smedema (1).