DWA/Argo komt tot remise tegen Leeuwarden

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum ontvingen afgelopen zaterdag Leeuwarden voor de tweede ontmoeting. De eerste wedstrijd werd in de slotseconden gewonnen met 21-22 en ook zaterdag werd het weer spannend tot het laatst. Nadat het bij rust 6-5 was voor DWA/Argo wist Leeuwarden in de slotminuten van de wedstrijd nog een 12-10 achterstand ongedaan te maken. Het werd 12-12.

Zaterdag startte trainer-coach Lisette Hamminga met Twan Eshuis als vijfde heer op de bank en verder was het team compleet.

De jarige Sjouke Hoekstra was meteen aan het begin van dichtbij de korf trefzeker en hij opende daarmee de score van de wedstrijd. Nadat Leeuwarden gelijk kwam, speelde de thuisploeg een sterke fase. Verdedigend werd de zaak goed dicht gehouden en aanvallend kwam DWA/Argo tot vier treffers op rij: Sanne Schuuring (2), Tom van Laan en Lieke Stoepker waren de doelpuntenmakers.

Bij deze stand nam de coach van de Friezen een time-out en dat had effect. Het werd eerst 5-3, en na de goal van Tom van der Laan kwamen de Leeuwarders terug tot 6-5. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze waren beide ploegen flink aan het aanvallen, maar scoren lukte maar moeizaam. Het ene schot na het andere werd gemist en zo bleef het 11 minuten 6-5. Sanne Schuuring doorbrak deze impasse, maar daarna volgde Leeuwarden snel met twee goals, zodat het 7-7 werd.

Toch zorgden Sanne Schuuring en Susan Wieringa er weer voor dat de thuisploeg opnieuw op voorsprong kwam. Zo was het 9-7, met nog een ruim kwartier te spelen. DWA/Argo leek in deze fase de wedstrijd in de hand te hebben, want na de 9-8 werd het gaatje weer groter door een raak afstandschot van Tom van der Laan. Leeuwarden zette echter nog een keer aan en zorgde wederom dat het op gelijke hoogte kwam. Met nog vier minuten op de klok was het 10-10.

Toen Lieke Stoepker en Yarin Smedema er even later voor zorgden dat het 11-10 en 12-10 werd, leek de overwinning in de broekzak te zitten, maar dat pakte anders uit. Leeuwarden kwam via twee knappe goals in de slotminuten nog weer op 12-12 en wat volgde was nog een zeer spannende slotminuut. Het lukte echter aan beide kanten niet meer om nog tot een treffer te komen, waardoor het 12-12 bleef.

Voor beide ploegen is dit punt een zeer belangrijk punt, want met nog een wedstrijd te gaan kan de competitie nog alle kanten op. Het kampioenschap is nog niet beslist, maar ook degradatie niet. Stadskanaal heeft de beste papieren als koploper. Deze ploeg speelt komende zaterdag thuis tegen Leeuwarden. DWA/Argo ontvangt dan Olympia uit Twijzel, waarbij deze laatste ploeg er alles aan zal doen om degradatie te ontlopen. De vorige ontmoeting met Olympia werd het 12-14.

Het duel begint zaterdag om 17.30 uur.

Scores DWA/Argo: Sanne Schuuring (4), Tom van der Laan (3), Lieke Stoepker (2), Sjouke Hoekstra (1), Susan Wieringa (1) en Yarin Smedema (1).