Korfballers starten met nipt verlies

De korfballers van DWA/Argo zijn afgelopen zaterdag weer begonnen aan een nieuwe veldcompetitie. Door de nieuwe opzet van de competitie, die sinds vorig jaar gehanteerd wordt, is er sprake van een korte competitie van zes wedstrijden in het najaar, waarin het al snel spannend kan worden. Zaterdag speelden de Winsumers en Bedumers tegen Stadskanaal en hoewel er zeker kans op was, kon DWA/Argo uiteindelijk de punten niet in Winsum houden. Het werd, na een 8-12 ruststand, 16-17 voor de gasten uit Oost Groningen.

Zaterdag kon DWA/Argo niet beschikken over Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra. Ook zijn Ole Smedema, Lynn van der Kroft en Jildau Smedema (voorlopig) gestopt bij het team van trainer-coach Lisette Hamminga. Er waren dus wat plekken in te vullen en dus was het ook onduidelijk hoe dat in de wedstrijd zou uitpakken tegen Stadskanaal.

Van het begin af aan ging het gelijk op met de gasten. Tom van der Laan scoorde als eerste en na de gelijkmaker deed ook Tycho Schuuring dat. Sowieso was het in het begin van de wedstrijd aan beide kanten zo dat alleen de mannen tot scoren kwamen, want het derde en vierde doelpunt kwam weer uit handen van Tom van der Laan en vervolgens waren Antoin Streurman en Tycho Schuuring namens DWA/Argo trefzeker. Inmiddels was het 6-6 en bij die stand stokte de productie bij de thuisploeg. Stadskanaal profiteerde optimaal en liep uit naar 6-10 en daarmee moest DWA/Argo in de achtervolging. Antoin Streurman scoorde van dichtbij 7-10, maar het gaatje werd weer vier en zelfs vijf goals na het antwoord van Stadskanaal. Tycho Schuuring zorgde met een raak afstandschot dat de rust bij 8-12 werd bereikt.

Na de pauze kwam DWA/Argo beter voor de dag. De dames werden wat meer gezocht en zo kon de ploeg met meer dreiging aan de inhaalrace beginnen. Stadskanaal moest vaker aan de noodrem trekken en maakte meer overtredingen. Susan Wieringa verzilverde een toegekende strafworp en Sanne Schuuring een vrije bal, waarna Tycho Schuuring eveneens vanaf de strafworpstip scoorde. Zo was het 11-12 en leek het of Stadskanaal kon worden achterhaald. De coach van Stadskanaal (oude bekende van DWA/Argo, Henk Sjoerd Westra) greep in door veelvuldig te wisselen en wist zo echter op tijd het tij voor de gasten te keren. Het werd 11-13 en na de 12-13 uit handen van Susan Wieringa kon Stadskanaal toch weer weglopen naar 12-16. Met nog tien minuten te gaan leek het dat DWA/Argo verslagen was, maar door twee snelle treffers van Antoin Streurman en Tom van der Laan kwam er toch weer geloof bij de thuisploeg. Het werd eerst nog 14-17, maar daarna zorgden de in het veld gekomen Nick Brandsma en Susan Wieringa er met hun doelpunten voor dat het nog heel spannend werd in de slotfase. Bij 16-17 kreeg DWA/Argo nog een flink aantal kansen, maar uiteindelijk slaagde de ploeg er niet in om de gelijkmaker door de korf te gooien. Zo bleef het bij 16-17 en kon Stadskanaal met de punten op zak terug naar huis.

Zaterdag speelt DWA/Argo op vreemde bodem in en tegen Leeuwarden. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (4), Tycho Schuuring (4), Antoin Streurman (3), Susan Wieringa (3), Sanne Schuuring (1) en Nick Brandsma (1).

Uitslagen:

Olympia    - Leeuwarden     5-9
DWA/Argo   - Stadskanaal   16-17

Stand:

Leeuwarden       1-2
Stadskanaal      1-2
DWA/Argo         1-0
Olympia          1-0

Facebook TwitterLinkedin
­