Bouw jij mee aan Bedum?

DWA Argo loopt achter de feiten aan

De korfballers van DWA/Argo speelden afgelopen zaterdag wederom een thuiswedstrijd in de Ripperdahal in Winsum. Tegenstander was de fusievereniging DIO/Donkerbroek/Odis/VZK. Hoewel het verschil tussen beide ploegen niet heel groot was, kon DWA/Argo geen moment het in de eerste helft ontstane verschil overbruggen. Het werd na een ruststand van 8-12 uiteindelijk 16-19.

Tegenstander DIO/Donkerbroek/Odis/VZK is afkomstig uit de dorpen Oosterwolde, Donkerbroek, Appelscha en Haule. De ploeg speelt sinds dit seizoen samen in deze samenstelling en kort haar eigen naam voor het gemak af met VDDO.

Zaterdag had trainer-coach Lisette Hamminga van de thuisploeg de keuze van de vijf basisheren laten vallen op Sjouke Hoekstra, Ole Smedema, Sam Pestoor en Nick Brandsma. Tom van der Laan startte daarom op de bank. Bij de dames is het viertal al flink wat wedstrijden ongewijzigd, namelijk Yarin Smedema, Sanne Schuuring, Lieke Stoepker en Jildau Smedema.

Hoewel VDDO niet als eerste tot een treffer kwam- Jildau Smedema vond als eerste namens DWA/Argo het gat van de korf- was de ploeg uit Friesland van meet af aan scherper dan de thuisploeg. De gasten combineerden er in hoog tempo lustig op los en wisten dit dynamische spel al vlot in een voorsprong om te zetten. Via drie treffers op rij werd het 1-3 en, nadat Jildau Smedema haar tweede treffer had laten aantekenen, voegden ze er nog eens drie aan hun totaal toe. Zo keek DWA/Argo al vroeg in het duel tegen een achterstand van vier treffers aan. De thuisploeg moest in de achtervolging en schakelde een tandje bij. Sanne Schuuring schoot van afstand 3-6 binnen, maar VDDO beschikte over twee heren die rustig de titel scherpschutter konden krijgen. Vooral aanvoerder Luco van de Wolfshaar bleek een ware plaag voor de Winsumers en Bedumers. Hij schoot met een veel hoger schotpercentage dan de spelers van DWA/Argo en dat bleek ook eigenlijk het grote verschil tussen beide ploegen. De oranje-witten van DWA/Argo hadden veel meer kansen nodig om tot een treffer te komen dan de gasten. In het tweede deel van de eerste helft bleef het verschil in de stand nagenoeg ongewijzigd. Via 5-9 en 7-11 werd de rust bereikt bij 8-12. De treffers van de thuisploeg kwamen in deze fase nog op naam van Ole Smedema, Nick Brandsma (2), Sjouke Hoekstra en Lieke Stoepker. Stoepker was de afgelopen twee zaalwedstrijden goed voor gemiddeld zes doelpunten, maar kon zaterdag haar stempel niet drukken op het scoreverloop. Zij werd door routinier Petra Mulder van VDDO goed aan banden gelegd en kwam uiteindelijk in het duel tot slechts twee treffers.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld in de wedstrijd eigenlijk ongewijzigd. DWA/Argo werkte hard, maar kon het verschil in de stand niet ongedaan maken. Steeds als de thuisploeg scoorde, antwoordde VDDO met een of meerdere tegentreffers. Zo ging het scoreverloop via 9-12, 9-15 en 11-17 richting het einde van de wedstrijd. Even leek het nog spannend te worden toen Sanne Schuuring, Nick Brandsma en Sjouke Hoekstra de stand naar 14-17 tilden, maar VDDO drukte die hoop meteen de kop in. Want ook in de slotfase hielden de gasten het hoofd koel en ze zorgden dat de winst meeging naar Zuidoost Friesland. Het laatste woord in de wedstrijd was, net als in de eerste helft voor Lieke Stoepker. Zij bracht de eindstand op 16-19.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo weer op vreemde bodem. Dan reist de ploeg af naar Groningen, waar in Sporthal Lewenborg het duel met ROG wordt gespeeld. Die wedstrijd begint om 15.45 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4), Sanne Schuuring (4), Jildau Smedema (3), Sjouke Hoekstra (2), Lieke Stoepker (2) en Ole Smedema (1).