Bouw jij mee aan Bedum ?

DWA Argo wint ook uit van Lintjo uit Oldeberkoop

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag ook de return tegen Lintjo gewonnen. Nadat ze op 9 september de Oldeberkoopers al met 16-12 hadden verslagen werd het zaterdag, na een ruststand van 6-8, uiteindelijk 13-18.

In Oldeberkoop startte DWA/Argo zaterdag met Sam Pestoor en Sanne Schuuring aan de kant. De andere acht spelers begonnen in de basis.

Na enkele minuten was het Ole Smedema die namens de Winsumers en Bedumers het gat van de korf wist te vinden. Hij gooide van afstand de 0-1 door de korf en even later rondde hij een kans van dichtbij de korf ook succesvol af, 0-2. Na de eerste treffer van Lintjo zorgde Lieke Stoepker voor 1-3 en zo lag het initiatief van meet af aan bij de gasten van DWA/Argo. Na 2-3 werd het vervolgens 2-6 na goals van Jildau Smedema, Tom van der Laan en andermaal Lieke Stoepker. Hierna volgde een mindere fase voor DWA/Argo. Dat gaf de thuisploeg de gelegenheid om weer op gelijke hoogte te komen. Toch slaagde DWA/Argo er op tijd weer in om tot scoren te komen. Jildau Smedema verzilverde een strafworp en haar neef Ole Smedema rondde een kans dichtbij de korf af, 6-8. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Na de pauze kon de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga als eerste weer tot een treffer komen. Tom van der Laan bracht het gaatje op drie doelpunten en Jildau Smedema, Sjouke Hoekstra en Tycho Schuuring zorgden met hun treffers dat het gat even groot bleef tot 9-12.

Langzamerhand kreeg DWA/Argo steeds meer grip op het spel van de Friezen en nadat het eerst nog 10-12 werd, zorgden Yarin Smedema en Tom van der Laan dat er 10-14 op het scorebord kwam te staan. Toen even later ook Lynn van der Kroft en Lieke Stoepker raak schoten was de wedstrijd feitelijk beslist. Met nog een klein kwartiertje te spelen stond het 11-16 en het was duidelijk dat Lintjo nog maar weinig aanspraak op de punten kon maken. Na 12-16 schoten Tycho Schuuring en Ole Smedema nog van afstand raak, waarna het laatste woord aan Lintjo was. Deze laatste goal bracht de eindstand op 13-18.

DWA/Argo speelt nu nog twee thuiswedstrijden in deze competitie. Allereerst komt zaterdag Olympia om 17.00 uur op bezoek in Winsum, waarna een week later Elko afreist naar Winsum.

Komende woensdag komt DWA/Argo echter eerst nog in actie. Dan spelen de Winsumers en Bedumers een bekerwedstrijd. Het toeval wil dat er dan wederom naar Oldeberkoop moet worden afgereisd, voor een nieuwe ontmoeting met Lintjo. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (4), Jildau Smedema (3), Tom van der Laan (3), Lieke Stoepker (3), Tycho Schuuring (2), Sjouke Hoekstra (1), Yarin Smedema (1) en Lynn van der Kroft (1).

Uitslagen:

Olympia    - Elko           16-11
Lintjo     - DWA/Argo       13-18

Stand:

DWA/Argo           4-6
Olympia            3-4
Lintjo             3-2
Elko               4-2

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­