Wat kost een laadpaal?

Elektrisch rijden is meer dan de auto alleen. De auto moet namelijk ook op een veilige en efficiënte manier geladen worden. Laden aan een eigen laadpaal is verreweg de meest praktische manier van laden. Je hoeft dan niet meer naar een openbaar laadpunt te rijden en kan laden wanneer je wil. Ook is thuis laden een stuk voordeliger, in sommige gevallen bespaar je er zelfs honderden euro’s per jaar mee. Maar wat kost een laadpaal eigenlijk?

Als je een laadpaal wil aanschaffen kom je voor een aantal keuzes te staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een laadpaal die simpelweg gewoon laadt of voor een slimme laadpaal die over allerlei innovatieve functies beschikt. Bovendien zijn er veel verschillende merken om uit te kiezen. Ben je op zoek naar een betrouwbare en veilige laadpaal? Kies dan voor een Alfen laadpaal? Of wil je liever een compact laadstation met verschillende functies? Kies dan voor een laadpaal van Wallbox. Er is geen enkele laadpaal specifiek het beste, dat is namelijk sterk afhankelijk van de manier waarop u deze wil gebruiken. Een laadpaal kost gemiddeld tussen de 500 en 1200 euro afhankelijk van het type lader dat je kiest.

Nadat je de beslissing hebt genomen welk merk en type lader je graag wil, moet de laadpaal geïnstalleerd worden. Dit kun je het beste door een expert laten uitvoeren. Bij een installatie van een laadpaal moet er namelijk vaak een extra groep worden aangelegd om te voorkomen dat het stroomnet overbelast raakt. Als dit niet goed wordt gedaan kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Hoeveel kost een laadpaal installatie door een expert dan? Dat is afhankelijk van hoeveel werk er verricht moet worden. Vaak gaat het om een bedrag tussen de 300 en 2000 euro. Een laadpaal is, op voorwaarde dat het om een standaardsituatie en één laadpaal gaat, binnen één dag uitgevoerd.

Wil je graag meer te weten komen over welke laadpaal het meest geschikt is voor jouw situatie en met welke kosten je rekening moet houden als je een laadpaal laat installeren? Neem dan contact op met de specialisten van 50five. Zij denken samen met je mee over welk laadpaal het beste aansluit op je wensen. Daarnaast nemen de gecertificeerde en goed getrainde installateurs van 50five ook graag de installatie voor je uit handen. Zo weet je zeker dat je de optimale elektrische rijervaring hebt.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­