Bouw jij mee aan Bedum?

Heerlijke stedentrip naar Brugge

Brugge is een prachtige stad in België die je absoluut gezien moet hebben wanneer je regelmatig op citytrip gaat. Niet alleen gezien de afstand is Brugge de perfecte plek om met vrienden, partner of gezin naartoe te gaan, maar ook om de vele bezienswaardigheden die er te zien zijn. Met zijn prachtige, bijna schilderachtige straatjes, historische gebouwen en bourgondische sfeer is Brugge de ideale bestemming voor een ontspannen en culturele trip. Naast dat ook deze Belgische stad bekendstaat om de heerlijke speciaalbieren die er worden gebrouwen, kun je er ook terecht voor de lekkerste restaurants. Dus loop je al een tijdje met het idee om Brugge te bezoeken? Dan hebben wij een aantal absolute aanraders die je tijdens je trip moet hebben gedaan of gezien.

Geniet van de prachtige architectuur

Als je door de straten van Brugge wandelt, zul je versteld staan van de prachtige architectuur. De middeleeuwse gebouwen en smalle steegjes brengen je terug in de tijd. Een absolute must see is, als je het ons vraagt, het Belfort van Brugge, dat hoog boven de stad uittorent en uitzicht biedt over het historische centrum. Natuurlijk zijn er nog zoveel meer prachtige architectonische gebouwen te zien, dus is een wandeling door het centrum een absolute aanrader tijdens je bezoek.

Maak een rondvaart door Brugge

Waar we in Nederland Giethoorn kennen, kent ook Brugge verschillende mogelijkheden om te kunnen varen. Een rondvaart Brugge is dan ook niet voor niets een van de populairste en ook leukste manieren om de stad te kunnen verkennen. Door aan boord te gaan van een rondvaartboot kun je gedurende de hele trip lekker genieten van een hapje en een drankje, terwijl je ondertussen als pratend door een gids wordt meegenomen in de geschiedenis van de stad.

Geniet van het eten

Een stedentrip naar Brugge is niet compleet zonder te genieten van het heerlijke eten en drinken. De stad staat bekend om zijn chocolade, waarvan je zeker een paar pralines moet proeven. Daarnaast kun je ook niet om de Belgische frieten en het ambachtelijk bier heen. Ga op zoek naar een gezellig café of restaurant en laat je verrassen door de smaakvolle gerechten. Hoe leuk is het om na een flinke wandeling even lekker uit te rusten op één van de vele gezellige terrassen onder het genot van een typisch Belgisch speciaalbiertje?

Kunst en cultuur in Brugge

Ben je een echte cultuurliefhebber? Ook dan ben je in Brugge helemaal op je plek. Brugge heeft namelijk een rijke geschiedenis en is ook op cultureel gebied zeer interessant voor de meesten. Bezoek bijvoorbeeld het Groeningemuseum, waar je een indrukwekkende collectie Vlaamse primitieven kunt bekijken en bewonderen. Ook het Historium Brugge neemt je mee terug in de tijd, met interactieve tentoonstellingen die het middeleeuwse Brugge tot leven brengen. Het is dus niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor een gezin met kinderen.

Wanneer plan jij je trip?

Brugge heeft naast deze prachtige bezienswaardigheden nog zoveel meer te bieden. Wat dacht je van het nachtleven bijvoorbeeld of de natuur waar je na een avondje stappen even lekker kunt uitwaaien? Het is dus ook niet voor niets dat Brugge bij velen enorm hoog op het lijstje staat en ook jij deze stad zeker een keer moet hebben bezocht.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­