Bouw jij mee aan Bedum?

In het voorjaar naar Lyon de perfecte bestemming 24webvertising

In deze koude en donkere periode verlangt iedereen af en toe wel naar zomerse temperaturen en mooie vakantiebestemmingen. Wil jij zo snel mogelijk weer eens een bezoekje brengen aan een zomerse bestemming? Ga dan in het voorjaar naar Lyon. Lyon ligt in het oosten van Frankrijk en biedt ontzettend veel leuke bezienswaardigheden en indrukwekkende ervaringen.

Over Lyon

Lyon is de op twee na grootste stad van Frankrijk en is een bestemming die rijk ik aan geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. Het weer Lyon varieert sterk, afhankelijk van het seizoen. De stad heeft warme zomers en koude winters. In de zomer stijgt de temperatuur tot 30 graden en in de herfst zijn er mildere temperaturen in de stad. Juist in de herfst is Lyon ook populair. Dit komt door de milde, maar wel nog aantrekkelijke temperaturen en de bomen die verkleuren en de stad een mooie kleur geven. Tijdens de wintermaanden kan het in Lyon behoorlijk koud worden met temperaturen die wel tot het vriespunt dalen. Wel komt de stad volledig tot leven tijdens de feestdagen met diverse kerstmarkten en verlichte straten. De lente en herfst zijn ideale seizoenen om Lyon te bezoeken. Het weer is aangenaam en er zijn weinig toeristen. Kies een Lyon hotel en genieten maar!

Natuur in Lyon

Lyon ligt vlak bij de Franse Alpen en hierdoor is het een uitstekende locatie voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten. Wandelen, fietsen en zelfs skiën zijn mogelijkheden binnen een paar uur rijden van de stad. Het Parc de la Tête d'Or is een prachtig stadspark waar je kunt genieten van groene ruimtes en er is zelfs een dierentuin.

Shoppen in Lyon

Lyon biedt ook talloze mogelijkheden om te winkelen. Rue de la République is een van de belangrijkste winkelstraten van de stad, waar je zowel grote warenhuizen als boetieks van bekende merken vindt. Voor een meer unieke winkelervaring kun je een bezoek brengen aan de wijk Croix-Rousse, die bekend staat om zijn zijdeproductie en ateliers waar je handgemaakte zijden producten kunt kopen.

Een stad van twee rivieren

Lyon wordt ook wel de stad van twee rivieren genoemd vanwege de rivieren Rhône en de Saône die door de stad lopen. Deze rivieren dragen bij aan de schilderachtige schoonheid van Lyon en bieden veel mogelijkheden voor ontspanning en verkenning. Langs de rivieren kun je wandelen, fietsen en genieten van het uitzicht op de waterwegen en de historische gebouwen die aan de kant staan.

Festivals en evenementen in Lyon

Lyon is een drukke stad als het op culturele evenementen aankomt. Een van de meest opvallende evenementen is het Festival of Lights dat elk jaar in december plaatsvindt. Tijdens dit vierdaagse festival wordt de stad verlicht door spectaculaire lichtinstallaties en projecties, waardoor Lyon een betoverende en magische sfeer krijgt. Een ander hoogtepunt is het Nuits de Fourvière-festival, dat in de zomermaanden plaatsvindt in het Romeinse theater van Fourvière. Dit festival biedt een gevarieerd programma van muziek, dans, theater en filmvoorstellingen, allemaal tegen de prachtige achtergrond van het oude theater.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­