Blok packaging - Alles wat je moet weten over de paklijst envelop

De paklijst envelop, ook wel verzendlijsthoes of verzendhoes genoemd, is bezig aan een ware opmars. Steeds meer bedrijven die regelmatig producten verzenden, zowel naar consumenten als naar andere bedrijven, zien er de voordelen van in. Paklijst enveloppen worden gebruikt om losse documenten zoals facturen, pakbonnen en vrachtbrieven met een pakket mee te sturen. Ben jij ook benieuwd geworden naar de verschillende soorten paklijst enveloppen en de voordelen hiervan? Lees dan even verder, want in deze blog zetten we heel duidelijk uiteen wat je allemaal moet weten over de paklijst envelop.

Zo gebruik je een paklijst envelop

Zoals hierboven al is genoemd, worden paklijst enveloppen gebruikt om losse documenten met een pakket mee te sturen. Het is een soort hoes waar je de verschillende documenten in kunt stoppen. Vandaar ook de alternatieve naam verzendlijsthoes of verzendhoes. Door een plakrand aan de voorzijde van de hoes weet je zeker dat jouw documenten er niet uit zullen vallen tijdens het transport. De hoes kun je vervolgens heel eenvoudig aan de buitenzijde van het pakket plakken door middel van een zelfklevende achterkant. Paklijst enveloppen kunnen niet alleen gebruikt worden voor grote pakketten maar zijn ook zeker geschikt voor kleinere brievenbuspakketjes.

Verkrijgbaar in verschillende formaten

Paklijst enveloppen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De meeste aanbieders, waaronder Blok Packaging, bieden paklijst enveloppen aan variërend van A7 formaat tot DL formaat en alles wat daar tussenin zit, zoals A4, A5 en A6 formaat. Het maakt dus niet uit wat voor formaat documenten je mee moet sturen, er zit altijd wel een geschikte paklijst envelop voor jou tussen! 

Verkrijgbaar in verschillende soorten

Naast het formaat van de paklijst envelop heb je ook de keuze uit verschillende materialen. Zo heb je de keuze uit plastic of papier. Het mooie is dat zowel de plastic als de papieren variant geheel transparant zijn. Bovendien beschermen beide varianten de inhoud even goed tegen vocht, schade, stof en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Beide soorten zijn te verkrijgen in de meest gangbare formaten en kunnen worden bedrukt met teksten als ‘documents enclosed’ of ‘packinglist enclosed’. Hierdoor ziet de ontvanger in één oogopslag waar de documenten zich bevinden.

De voordelen van paklijst enveloppen

Maar wat zijn nu de voordelen van paklijst enveloppen? Allereerst maken ze het verzenden van pakketten sneller en eenvoudiger. Paklijst enveloppen zijn makkelijk in gebruik en kun je snel op het te verzenden pakket plakken dankzij de handige zelfklevende achterkant. Deze waterdichte hoezen zorgen ervoor dat alle documenten netjes bij elkaar zitten en dat ze goed beschermd worden tegen onder andere vocht. Omdat paklijst enveloppen aan de buitenzijde van het pakket worden geplakt, zijn de documenten snel toegankelijk, terwijl de privacy wel gewaarborgd wordt. Tevens kun je ervoor kiezen om het verzendadres in de hoes te stoppen zodat je deze niet nog weer apart op een etiket hoeft te printen. Wel zo handig!

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­