Alonzo upgrade van Cardano ziet 100 slimme contracten in eerste 24 uur

Cardano's Alonzo-upgrade heeft in de eerste 24 uur meer dan 100 'slimme contracten' verwerkt. Cardano's succesvolle update, het op twee na grootste blockchain-platform ter wereld, geeft het smart contract-functionaliteit, waardoor ontwikkelaars apps kunnen maken die de geavanceerde mogelijkheden van zijn blockchain kunnen gebruiken. De Alonzo-upgrade markeert de eerste fase in de plannen van maker Charles Hoskinson om een ​​eerlijker mondiaal financieel systeem te bevorderen tegen lagere monetaire en milieukosten. Binnen 24 uur heeft het platform al meer dan 100 slimme contracten op het netwerk zien lopen, waarbij de eerste gedecentraliseerde applicatie ook al is geïmplementeerd. Hiervoor kun je ook gebruik maken van Qtum

Blockchain gaat een cruciale rol spelen in de toekomst van applicaties. In feite zegt 61 procent van de softwareontwikkelaars dat blockchain een gamechanger is. Door gedecentraliseerde apps of dApps op de blockchain te bouwen, minimaliseren ontwikkelaars de beveiligingsrisico's van traditionele apps, die op een centrale server leven, in plaats daarvan gebruikmakend van de beveiliging van een wereldwijd netwerk van duizenden computers. Het maken van apps op de blockchain was tot nu toe echter ontoegankelijk voor veel ontwikkelaars, die worden geconfronteerd met hoge en onvoorspelbare kosten, evenals energie-inefficiënties. Als gevolg hiervan was het implementeren van blockchain voor kleinere ondernemingen vaak geen echt haalbare optie zonder concessies te doen aan duurzaamheidsdoelstellingen of bedrijfskosten.

Cardano beweert veel van deze problemen op te lossen. De blockchain maakt gebruik van een innovatief mechanisme voor het verifiëren van transacties, wat betekent dat het hele netwerk aanzienlijk energiezuiniger is dan Bitcoin, mogelijk ook dan de Nano coin. De mogelijkheid om transactiekosten nauwkeurig te voorspellen, zorgt ook voor prijsstabiliteit, waardoor ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen zonder het risico te lopen op verloren transacties of onverwacht hoge kosten. 

Dit jaar was cruciaal voor IOHK, het ingenieursbureau achter Cardano. In april kondigde het 's werelds grootste blockchain-implementatie aan. Vijf miljoen docenten en studenten in Ethiopië kregen direct verifieerbare ID's, wat een betere lesplanning mogelijk maakte, de voortgang van de studenten in de gaten hield en de overheid in staat stelde om de toekomstige behoeften en hiaten in de personeelsplanning beter in de gaten te houden. Voor studenten was het ook mogelijk om verifieerbare kwalificatiegegevens te delen met werkgevers.  

IOHK was ook de pionier van een nieuwe oplossing waarmee NFT's op Cardano konden worden gemaakt zonder dat er slimme contracten nodig waren. Er zijn al meer dan 780.000 NFT's gemaakt. Het bedrijf heeft ook Catalyst gelanceerd, dit is een enorm blockchain-innovatiefonds. Het stimuleert en financiert innovatieve projecten ter ondersteuning van de Cardano-blockchain en het ecosysteem. Catalyst heeft al 5 miljoen dollar gedoneerd aan 90 projecten en heeft een schatkist van meer dan 1,5 miljard dollar.  

De Cardano Alonzo-upgrade komt na zes jaar onderzoek en ontwikkeling, inclusief de productie van bijna 100 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen, om een ​​blockchain te creëren die de beloften van de technologie kan waarmaken en de al lang bestaande problemen met kosten kan aanpakken, omgevingsstabiliteit, veiligheid en schaalbaarheid. Cardano kopen kan op dit moment dan ook een goed idee zijn, al moet je hiermee altijd voorzichtig zijn. 

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­