Bouw jij mee aan Bedum ?

coronacrisis van invloed op verkoop elektrische fietsen

Sinds de coronacrisis zit de verkoop van elektrische fietsen in de lift. Naar verwachting worden er in 2021 ongeveer 1.200.000 e-bikes verkocht. Dat is een behoorlijke stijging als je het vergelijkt met twee jaar geleden. In 2019 werden er namelijk 420.000 e-bikes verkocht. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Multiscope onder 6.400 Nederlanders van 18 jaar en ouder

Een derde van de elektrische fietsen voor zakelijk gebruik

Bijna één op de tien Nederlanders wil binnen een jaar een elektrische fiets kopen. De meeste mensen verwachten deze fiets als stadsfiets te gebruiken (61 procent). Een derde van de ondervraagden wil de e-bike voornamelijk gebruiken voor woon-werkverkeer. Meer dan de helft (51 procent) van de Nederlanders noemt het gemak de belangrijkste reden om een e-bike te kopen. De prijs weerhoudt mensen om over te stappen op elektrisch fietsen. Ook de sportievere e-bikes, zoals elektrische bakfietsen, mountainbikes en speed pedelecs, worden steeds populairder.

Voordelen van elektrisch fietsen

Op een elektrische fiets fietst men met veel minder moeite veel meer kilometers. Zo bereik je vrij gemakkelijk de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Ieder bepaalt daarbij zelf hoeveel ondersteuning nodig is. Een e-bike is ideaal voor woon-werkverkeer. Een stuk extra beweging en files worden vermeden. Daarnaast is fietsen beter voor het milieu dan reizen met de auto. Een e-bike is wel een stuk duurder dan een normale fiets. Men betaalt er al snel tussen de €1.500 tot €2.000 voor. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om een e-bike te leasen.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­