Ga voor een duurzame ondergrond in je interieur

Het lijkt voor sommige mensen misschien een klein detail, maar houten vloeren hebben een enorm impact op je interieur. Ze geven je ruimte een warme en karaktervolle uitstraling. Of je nu voor een stoere donkere vloer gaat in een visgraat of voor een neutrale grijze plankenvloer, hout maakt je ruimte een stuk warmer en vriendelijker. Verder zorgt hout ook voor een luxe uitstraling in je interieur.

Het valt op dat ook nog steeds veel mensen in Bedum kiezen voor de natuurlijke en karaktervolle uitstraling van een mooie houten vloer. Daarbij is de industriële uitstraling op dit ogenblik nog steeds heel populair. De ideale basis daarvoor is een stoere houten vloer met een mooie tekening van nerven en knoesten. Het geeft je interieur daardoor een karaktervolle uitstraling. Kies je daarbij voor een stukje kwaliteit dan kan dat best in de papieren lopen. Koop dus niet meteen de eerste de beste houtsoort in je zoektocht, het loont beslist de moeite om de prijs houten vloer goed te vergelijken.

Stijl

Besluit je bij een landelijke of industriële stijl te kiezen voor hout als ondergrond dan is het verstandig om hierin voor een duurzame kwaliteit te gaan, waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben. Dat is te zien aan de verfijnde en exotische tekeningen die je vloer heeft. Er zijn een hele reeks mogelijkheden en je kunt zelf zorgen voor een karaktervolle tekening met vlijmscherpe lijnen of een romantisch patroon. Zo krijgt  je vloer een luxueuze of elegante uitstraling waarop je verder kunt borduren qua verdere inrichting.

Het kan echter ook zijn dat je voor een totaal andere look kiest. Heb je geen connectie met een houten vloer dan zijn gietvloeren helemaal de trend tegenwoordig. Deze sluit ook letterlijk en figuurlijk aan op de industriële stijl. Doordat deze stijl al verschillende jaren echt booming is, zijn er steeds meer toepassingen voor gekomen. Hou je van basic, strak en stijlvol dan is de gietvloer beslist de beste keuze. Deze vloer geeft, mits je hem niet helemaal vol met meubels en vloerkleden legt, een open karakter aan je interieur. Een vloer die optimaal bij deze wensen aansluit is de betonlook gietvloer.

De betonlook gietvloer bestaat uitsluitend uit kunststof en dus niet uit beton. Een groot voordeel van dit soort gietvloeren is dat het waterdicht en vochtbestendig is. Het maakt het daarom zeer geschikt voor vloerverwarming. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het materiaal door de opbouw in verschillende gietlagen tot een optimale warmteverdeling komt. Hierdoor is het een zeer duurzame vloer die ervoor zorgt dat je een laag energieverbruik hebt. Dat is natuurlijk in deze tijd met hoge energierekeningen mooi meegenomen. Zag je gietvloeren vaak in industriële panden of bijvoorbeeld garages, nu is deze vloer dus ook heel erg in trek bij woonhuizen. Dit heeft mede te maken met het maximale gebruiksgemak. De gietvloeren zijn namelijk gemakkelijk schoon te houden, vochtbestendig en daardoor onderhoudsarm. Vaak vergt het een emmertje water en een dweil om eventuele vlekken op de vloer in een handomdraai te verwijderen.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­