Bouw jij mee aan Bedum ?

Interieurtips voor elke kamer

Een fijn interieur is belangrijk om je goed te voelen in je woonruimte. Functionaliteit, comfort en gezelligheid zorgen voor een echt thuisgevoel. Met de onderstaande tips richt je iedere kamer in je huis of appartement prachtig in.

Uitgaan van de beschikbare ruimte

Het uitgangspunt voor een mooie woninginrichting is dat je rekening houdt met de afmetingen van ieder vertrek. De meubelstukken moeten niet te groot of te klein zijn in verhouding tot de ruimte waar ze in komen te staan. Zet dus geen enorme kasten in een kleine slaapkamer. Plaats ook niet teveel verschillende meubels in een kamer, want dit heeft een rommelig effect.

Creëer voldoende afstand tussen meubelstukken

Bewegingsruimte in je huis is een must. Denk hieraan als je de eethoek, het bankstel en je ledikant neerzet. Je wilt er gemakkelijk omheen kunnen lopen. Als je best wel moeite moet doen om niet tegen een ander meubelstuk aan te lopen, staat de boel te dicht op elkaar. Verder is het voor de aanblik en de sfeer goed als je meubels niet te dicht op elkaar staan. Veel meubels komen ook gewoon beter tot hun recht als je er wat ruimte omheen laat. Dit geldt bijvoorbeeld voor die fraaie design salontafel en dat schitterende vintage dressoir die je online voordelig aanschafte. Een kamer lijkt bovendien vaak groter als de meubels niet op elkaar gepropt staan.

Kies een stijl, maar overdrijf niet

Gaan voor een bepaalde stijl is uitstekend. Let echter op dat je het niet te ver doorvoert. Als werkelijk alles in huis dezelfde stijl heeft, loop je namelijk het risico dat het een saaie boel wordt. Je maakt het met een aantal afwijkende meubels of accessoires juist interessant. Je geeft jezelf bovendien toestemming spulletjes te kopen die je echt mooi vindt. Een stijl moet kortom geen keurslijf worden.

Zorg voor een blikvanger

Met een opvallend meubelstuk geef je een kamer karakter. Vintage designmeubels zijn hiervoor een uitstekende optie. Kies bijvoorbeeld voor een unieke chaise longue of een fraai dressoir van een topontwerper. Zo’n pronkstuk trekt de aandacht en biedt rust in het geheel.

Speel met licht

Zowel natuurlijk licht als kunstlicht zijn erg bepalend voor de sfeer in een kamer. De inval van daglicht is bovendien goed voor je humeur en gezondheid. Besteed dus om te beginnen aandacht aan de raambekleding. Zorg dat je de lichtinval kunt regelen. Zo is op een zonnige dag in de zomer goede zonwering vaak immers onontbeerlijk. Verder speelt de raamkleding een rol bij de privacy die je wenst, zowel overdag als in de avond. Als het buiten donker is, wil je het verder natuurlijk gezellig in je huis maken met kunstlicht. Varieer op dit vlak met verschillende lichtbronnen. Zet bijvoorbeeld een vloerlamp naast de bank en een tafellamp op het tv-meubel. Denk ook aan het ophangen van stijlvolle plafondverlichting in de verschillende kamers. Wellicht is het handig om met dimmers te werken. Hiermee kun je de sterkte van het licht op ieder moment afstemmen op je behoefte en de situatie.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­