Op zoek naar een nieuwe bank in huis? Lees deze tips.

Misschien bent u wel toe aan een nieuwe bank voor in uw huis. Het is handig om dan te gaan voor een model die bij u past. Ook de bijbehorende specificaties, zoals kleur, zijn erg belangrijk bij het maken van de juiste keuze. In dit artikel staan de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een bank opgesomd. Bepaal bijvoorbeeld de afmetingen, de kijkhoeken en het aantal zitplekken. Wanneer u een overwogen keuze maakt, zit de bank een stuk comfortabeler.

Bepaal de afmetingen

De afmeting van de woonkamer bepaalt het formaat van een geschikte bank. Zo is in een ruime woonkamer plek voor een royale hoekbank, terwijl een 2,5-zitsbank goed tot zijn recht komt in een kleiner interieur. Let bij de aanschaf van een nieuwe bank dus niet alleen op de afmetingen van de woonkamer en van de bank, maar kijk ook naar de juiste verhouding tussen beide. In een grotere woonkamer valt een kleine bank natuurlijk niet op. Maar een grote hoekbank in een kleine woonkamer past ook niet. Weeg dit dus goed af. De afmetingen kan u ook afwerken in een plattegrond van de ruimte of verschillende ruimtes. 

Waar kijkt u naar?

Bepaal daarna waar u naar kijkt in de woning. Kijkt u vanaf de bank graag naar uw tuin of naar de open haard? Deze wensen bepalen de zichtlijnen in uw interieur. Aan de hand van deze zichtlijnen bepaalt u vervolgens de plek van de zitbank en ontdekt u welke afmetingen en modellen wel of niet geschikt zijn voor in het interieur. Kijk ook naar de looproutes en houd rekening met deuren in de woonruimte. Plaats de bank bijvoorbeeld niet te dicht bij de deur naar de hal en houd voldoende ruimte rond de bank om de tuindeuren te openen en naar buiten te kunnen lopen. Kijk daarnaast vooraf welke meubels u nog meer in huis wilt hebben en wat de afmetingen hiervan zijn. Deze kan u tekenen in een plattegrond. Zo heeft u snel een overzicht wat er in de woning komt te staan. 

Bepaal het aantal zitplekken

Heeft u een groot gezin? Of woont u alleen met uw partner? Het ligt misschien voor de hand, maar wordt vaak vergeten. Bepaal vooraf het aantal zitplekken dat u nodig heeft. Als uw gezin aan zitplekken is opgeteld, bekijk dan of er meer zitplek in de woning komt. Uw bezoek dat speciaal voor u naar Bedum is gekomen, moet natuurlijk ook kunnen zitten. Een relaxbank is dan erg fijn. De bank zit erg comfortabel en past in elk interieur. Maar u kan uiteraard ook voor meer dynamiek in uw woning kiezen. Naast een bank kan u kiezen voor meerdere stoelen. Bijvoorbeeld een sta op stoel of meerdere relaxstoelen. Dit zorgt voor meer dynamiek in uw interieur, maar neemt wel minder ruimte in dan een bank. Uw interieur kan er dan kaal uit komen te zien. Pas hier wel goed op door de ruimte met andere meubels of accessoires op te vullen. 

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­