Bouw jij mee aan Bedum ?

Testen op corona

We zijn er bijna, we zijn er bijna maar nog niet helemaal. Dat gevoel krijg je als je de berichten over corona leest. Het lijkt de goede kant op te gaan, maar er is nog steeds veel onzekerheid over hoe dichtbij de eindstreep we echt zijn.  En zelfs over of er wel een echte eindstreep in het verschiet ligt. Er wordt gepleit voor een langere termijnvisie en dat is logisch, want we worden met zijn allen gek van steeds weer andere maatregelen. Maar kan je beleid maken voor zoiets grilligs als een virus? Tot nu toe is het in ieder geval niet gelukt. 

Op dit moment zitten we met een zeer besmettelijke vorm van het coronavirus en al worden de meeste mensen er niet meer zo ziek van dat ze ervoor moeten worden opgenomen in het ziekenhuis ook de besmettingen op zich zijn ontwrichtend voor onze maatschappij. Werknemers, studenten, leerlingen, heel veel stoelen blijven leeg en heel veel taken blijven liggen. En dat terwijl er al zoveel achterstanden zijn ontstaan. Nee, we zijn er zeker nog niet helemaal.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen moeten we nog altijd voorzichtig zijn als we met anderen in contact komen. Het is helemaal geen slecht idee om jezelf regelmatig te testen op een mogelijke corona besmetting. Een corona zelftest kopen kan echt iedereen. Ze liggen in de supermarkt, bij de drogist en ook online koop je gemakkelijk en veilig door het RIVM goedgekeurde testen. Als je je niet fit voelt wil je anderen niet in gevaar brengen is online kopen natuurlijk de veiligste manier om aan een zelftest te komen.

En juist als je je niet lekker voelt moet je je zeker testen. Maar ook als je kiplekker bent, maar veel mensen gaat zien of iemand met een kwetsbare gezondheid gaat ontmoeten is voorkomen beter dan genezen. En met een negatieve zelftest heb je toch wat meer zekerheid dat jij zelf geen gevaar vormt voor de gezondheid van anderen.

Een zelftest biedt geen absolute zekerheid. Als je klachten hebt die op corona lijken of in nauw contact bent geweest met iemand met corona kun je je bij de GGD laten testen. Maar het is er druk en de uitslag laat vaak een tijdje op zich wachten. Heb je daar geen tijd voor of heb je snel een testbewijs nodig dan kun je ook een sneltest kopen. Dat is snel en zeker. Je moet er wel voor betalen, maar als de uitslag negatief is kun je meteen weer door met je leven en gaan deuren en grenzen weer voor je open.

Heb je een negatieve corona testuitslag nodig voor een reis die je gaat maken hou dan wel de regelgeving in de landen waar je naartoe reist in de gaten. De geldigheidsduur van een negatieve test verschilt per land en de regels daaromtrent veranderen ook nogal eens. Zeker omdat er in Nederland nu zo veel besmettingen zijn, zijn de regels voor Nederlanders die naar een ander land willen reizen streng. 

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­