Waarom iedereen met lego kan spelen

Lego is tijdloos. Het bestaat al 90 jaar en bijna iedereen heeft wel eens met lego gespeeld. Ook al wordt lego vooral als kinderspeelgoed gezien, er zijn ook veel volwassenen die graag met lego bezig zijn. Er is zelfs een naam voor bedacht: Adult Fans Of Lego. Er bestaan duizenden AFOL-groepen in de wereld die meestal ook lid zijn van Legocommunity's. Hier praten Legofans over hun passie voor Lego en concurreren ze onderling met elkaar als het gaat om de gemaakte bouwwerken.

Lego op televisie

Op televisie is zelfs een programma dat ‘Lego Masters’ heet. De kans is groot dat je het wel eens voorbij hebt zien komen. Hier gaan mensen in teams van twee bouwen aan de mooiste Legobouwwerken. De koppels hebben uren de tijd om een bouwwerk in elkaar te zetten van allerlei soorten en maten bouwstukken. Elke aflevering valt een stel af en degenen die overblijven, winnen de wedstrijd. Je ziet hier dat mannen en vrouwen van elke leeftijd meedoen en in hun vrije tijd graag met Lego bezig zijn.

Tot rust komen

Dertig procent van de Nederlanders heeft sinds het begin van het Coronavirus Lego gevonden als een manier om het hoofd leeg te maken, met stress om te gaan en tot rust te komen. Er zijn speciale sets voor volwassenen, maar zestig procent van de volwassen Lego bouwers gebruikt ook wel de gewone Legosets. Je kunt je helemaal uitleven en de kans pakken om even terug te keren naar je jeugd. Daarnaast wordt Lego elk jaar meer waard en kan maar zo zijn dat je Lego over een aantal jaar aanzienlijk meer waard is.

Creativiteit

Met Lego kun je je creativiteit stimuleren als je dit op de juiste manier doet. Als je zelf je constructies bedenkt, wordt je creativiteit maximaal gestimuleerd. Door instructies te gebruiken kun je veel technieken leren, maar hoef je zelf niet genoeg creatief na te denken en te ontwerpen.

Lego als kunst

Lego kun je ook bewonderen. Sommige mensen maken prachtige kunstwerken van Lego. Er worden tentoonstellingen gehouden waar je allerlei Legosculpturen kunt komen bewonderen. Als fanatieke Legobouwer kun je hier genoeg inspiratie op doen!

Lego kopen?

Lego is dus een leuke, kleurrijke en onverwoestbare hobby met eindeloze mogelijkheden. Wist je dat voetballer David Beckham af en toe ook graag met Lego speelt? Dus wie je ook bent of hoe oud je ook bent, Lego is voor iedereen! Je kunt Lego bij verschillende winkels kopen. Bij Top1Toys kun je verschillende sets bestellen of afhalen in de winkel.

 

Partner bijdrage 

Facebook TwitterLinkedin
­