Bouw jij mee aan Bedum?

Wanneer is de zomervakantie in de gemeente Het Hogeland

Het is bijna zover: de zomervakantie staat voor de deur! Veel mensen kijken uit naar deze periode van rust, ontspanning en lekker weer. Als je in de gemeente Het Hogeland woont of op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag weten wanneer de zomervakantie precies begint en eindigt. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Data zomervakantie gemeente Het Hogeland

De zomervakantie in de gemeente Het Hogeland begint op vrijdag 22 juli 2023 en duurt tot en met zondag 3 september 2023. De bouwvak 2023 valt ook ergens in deze periode. Dat betekent dat alle scholen in de gemeente Het Hogeland deze periode gesloten zijn en dat kinderen en hun ouders kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Vakantieplannen in Bedum

Nu je weet wanneer de zomervakantie in de gemeente Het Hogeland plaatsvindt, kun je je vakantie plannen gaan maken. Misschien ga je wel op reis naar het buitenland, of blijf je lekker in Nederland. Er zijn tal van mogelijkheden om je vakantie door te brengen. Als je in Bedum blijft, kun je bijvoorbeeld gaan wandelen of fietsen in de prachtige natuur die deze gemeente te bieden heeft. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van de gemeente voeren. Ook kun je een bezoek brengen aan het Boterdiep, het water dat door de gemeente stroomt. Hier kun je heerlijk vissen of gewoon genieten van het uitzicht.

Vakantieplannen in Nederland

Wil je graag een dagje weg? Dan is het dorpje Winsum zeker een bezoekje waard. Dit gezellige dorpje ligt op slechts enkele kilometers afstand van Bedum en heeft een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals de Petruskerk en het Marenland recreatiegebied. Ook kun je een dagje naar de stad Groningen gaan. Deze prachtige stad biedt tal van mogelijkheden op het gebied van cultuur, winkelen en uitgaan. Bezoek bijvoorbeeld het Groninger Museum, ga lekker shoppen in de gezellige winkelstraten of geniet van een drankje op een van de vele terrassen.

Vakantieplannen buitenland

Als je van plan bent om naar het buitenland te gaan tijdens de zomervakantie, zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld naar een zonnige bestemming in Zuid-Europa reizen, zoals Spanje, Italië of Griekenland. Ook kun je kiezen voor een avontuurlijke vakantie, bijvoorbeeld door te gaan backpacken in Azië of Zuid-Amerika. Het is verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat en zorgeloos kunt genieten van je vakantie in het buitenland.

Houd rekening met drukte

Het is goed om te weten dat het in de zomerperiode in de gemeente Het Hogeland en de omliggende gebieden vaak druk kan zijn. Veel mensen trekken erop uit om te genieten van het mooie weer en de prachtige natuur. Het is daarom verstandig om tijdig je vakantieplannen te maken en eventueel te reserveren. Als je gaat reizen, bijvoorbeeld naar het buitenland, is het belangrijk om rekening te houden met de geldende corona maatregelen. Deze kunnen per land verschillen, dus zorg dat je goed op de hoogte bent van de actuele situatie. Geniet van een heerlijke zomer!

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­